Kaymakam Uzan mesajında şu ifadelere yer verdi; Bugün Vakfıkebir’imizin ve yöre halkının düşman işgalinden kurtuluşunun 105. Yıldönümü. Ulusal dayanışma ve bütünleşmeyi, ulusal onurumuzu koruma erdemini yaşadığımız tarihi günlerimizden biri. Fakat yüzyılın felaketini yaşadığımız deprem dolayısı ile bu sevincimizi buruk bir şekilde kutluyoruz. 6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketi sonrasında ülkece büyük bir acı yaşıyoruz. Yaralarımızı sarmak için kenetlenerek birlik beraberliğin en güzel örneklerini sergilediğimiz bugünler aynı zamanda Deprem felaketi sonrasında gösterdikleri dayanışma ve yardımlaşma seferberliği ile tırlar dolusu yardım malzemesini afet bölgesine gönderen Vakfıkebir ilçemin güzel insanları ile gurur duyuyoruz.

Vakfıkebir ilçemizin tarihi şan ve şerefle doludur. İlçemizde çok değerli şahsiyetlerin yetiştiği ve ilçemiz coğrafi konumu ile çok özel bir yere sahiptir. İlçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 105. yıl dönümünü buruk bir şekilde kutluyoruz. Türk milletinin Kurtuluş Savaşı'nda her türlü imkânsızlıklar içerisinde gücünü bütün dünyaya haykırdı. Vakfıkebir'in de vatanına bağlılığını vermiş olduğu onurlu mücadele ile gösterdiğine işaret eden Uzan, “Karadağ hattında oluşturulan savunma hatlarında insanüstü çaba gösteren kahraman Vakfıkebirliler, ilçemizin tamamıyla işgale uğramasını geciktirdiler. İlçemiz 20 Temmuz 1916 tarihinde Rus Çarlığının işgaline uğramış ve 14 Şubat 1918 tarihinde kahraman ordumuz tarafından düşman işgalinden kurtarılmıştır. Vakfıkebir’imiz bu topraklar üzerinde dalgalanan Ay Yıldızlı Bayrağın her şeyin üstünde olduğunu vermiş oldukları onurlu mücadele ile göstermiştir. Bugün de ülkemizin geleceğini tehlikeye düşürmek isteyenlere karşı da stratejimiz açık ve nettir. Kurtuluş Savaşı döneminde hasta adamı ayağa kaldıran ve tarih kitaplarına sığmayan destan yazan aziz milletimiz gerekirse ülkemizin selameti ve huzuru için bir yeni destan daha yazar. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

31 MART YEREL SEÇİMLERİ VAKFIKEBİR İÇİN YENİ BİR BAŞLANGIÇ OLACAK 31 MART YEREL SEÇİMLERİ VAKFIKEBİR İÇİN YENİ BİR BAŞLANGIÇ OLACAK

Bu duygu ve düşüncelerle Vakfıkebir'imizin düşman işgalinden kurtuluşunu en iyi dileklerimle kutluyor, Gazi Mustafa Kemal'i, silah arkadaşlarını ve onunla birlikte ahirete irtihal etmiş tüm şehitlerimiz ile gazilerimiz olmak üzere tüm ecdadımızı minnetle anarak Vakfıkebirli hemşerilerimize selam ve saygılarımı sunuyorum."