18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 108. yıldönümü nedeniyle Şehit Aileleri ve Gaziler onuruna düzenlenen yemek programına, İlçe Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan’ın yanı sıra Belediye Başkanı Muhammet Balta, İlçe Emniyet Müdür Vekili Merthan Çelikdağ, İlçe Jandarma Komutanı J. Ütğm. Mert Oğuztarhan, İlçe Müftüsü Şükür Küçük, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Yaşar Saral, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Şifa Karadeniz, Vakıf Müdürü İsmet Bank, şehit aileleri ve gaziler katıldı. Programda emekliye ayrılan Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Şifa Karadeniz de şehit aileleri ve gazilerle vedalaştı. Duygu dolu anlar yaşayan Müdür Karadeniz, yaptığı veda konuşmasında Tüm şehit ailelerinden ve gazilerden helallik isteyerek, onları hiçbir zaman unutmayacağını söyleyerek benden yana hakkım varsa helal ediyorum dedi.

“BU MİLLET SİZLERE ÇOK ŞEY BORÇLU VE MİNNETTARDIR”

"GÜLBAHAR HATUN ANADOLU LİSESİ ANTALYA’DA" "GÜLBAHAR HATUN ANADOLU LİSESİ ANTALYA’DA"

Çanakkale Zaferi’nin Türk ve dünya tarihindeki en önemli zaferlerden biri olduğunu söyleyen Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, “108 yıl önce, Osmanlı’nın zayıflığını fırsat bilen emperyalist güçler, Türk’ü tarihten silmek için büyük bir saldırı gerçekleştirdi. Bu saldırı milletimizin fedakarlığı, Mehmetçiğimizin kahramanlığı ve büyük önder Mustafa Kemal’in askeri dehası neticesinde püskürtüldü ve tarihimize altın harfler ile geçen bir zafer kazanıldı. Türk milleti, tarihin hiçbir döneminde esir olmamıştır ve olmayacaktır. Bu coğrafya, her zaman diğer devletlerin üzerinde gözü olan bir coğrafya. Tarihimize baktığımız zaman gerek Osmanlı İmparatorluğu gerekse de bugün ki Türkiye Cumhuriyeti döneminde bunun somut örnekleriyle karşılaşıyoruz. Bugünde herkesin bildiği gibi gerek iç terör gerek sınırlarımızın dışından ülkemize yönelik yapılan saldırıların hepimiz farkındayız. Önemli olan bizim vatandaşlar olarak akılla, bilinçle ülkemizin sorunlarına sahip çıkmamız ve üzerimize düşen vatandaşlık sorumluluğu her neyse onu yerine getirmemiz gerekir. Burada bulunan sizler üzerine düşen sorumluluğu yerine getirildiğini ispatlamış olan ailelersiniz. Onun için bu millet sizlere çok şey borçlu ve minnettar. Mutlu, huzurlu ve aydınlık günler yaşayabilmemiz için bizlerin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmemiz ve bunun bilinciyle yaşamımızı sürdürmemiz gerekmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve vatan uğrunda hayatını kaybeden tüm şehitlerimize, ebediyete irtihal eden tüm gazilerimize Allah’tan rahmet, hayatta olan gazilerimize ve şehirlerimizin ailelerine sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir ömür diliyorum'' dedi.

“BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİSİNİZ”

Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan ise yaptığı konuşmada;" Sizler, vatanımızı, milletimizi, kutsal değerlerimizi korumak uğruna canlarını feda etmiş şehitlerimizin ve yine bu uğurda can verme azmindeki gazilerimizin yakınları olarak bizim en kıymetli misafirlerimizsiniz. Sizler, bizlere şehitlerimizin emanetisiniz. Emanet bizde kutsaldır. Bizim için çok değerlisiniz. Bizler şehitlerimiz sayesinde bu topraklar üzerinde özgürce yaşıyoruz. Bu gerçeği çok iyi bilen aziz milletimiz de daima şehitlerine, gazilerine ve ailelerine sahip çıkmış, onları baş tacı etmiştir. Bu vesileyle devlet olarak da tüm imkânlarımızla her zaman yanınızda olduğumuzu bir kere daha belirtmek isterim. Bu vesileyle, tüm şehitlerimizi bir kere daha rahmet ve minnetle anıyorum. Ölümü göze alarak gazi olan kardeşlerimize de şifa diliyor, minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Muhterem ailelerine de sabırlar diliyorum. Teşriflerinizden dolayı hepinize teşekkür ediyor, tekrar hoş geldiniz diyor ve hepinize saygılar sunuyorum." dedi.  Yemeğin sonunda İlçe Müftüsü Şükür Küçük tarafından dua yaptırıldı.