23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Vakfıkebir Cumhuriyet İlkokulu 4. sınıfı öğrencisi Ahmet Kerim Akyüz, Okul Müdürü Hasan Algan ve babası Murat Akyüz ile birlikte Belediye Başkanı Muhammet Balta’yı makamında ziyaret ettiler.

“BU MAKAMLAR MİLLETİMİZİN EMANETİDİR”

Başkanı Muhammet Balta, Ahmet Kerim Akyüz’e koltuğunu devretti.  Minik Başkan Ahmet Kerim Akyüz öncelikle okullarına yaptığı katkılar ve ilçemize hizmetleri dolayısıyla Başkan Muhammet Balta’ya teşekkür etti. Daha sonra ilçemiz için yapmak istediği projeleri sıralayan Başkanımız Ahmet Kerim Akyüz; “Aydınlatma lambalarının ışığının seviyesini düşürerek güneş enerjisiyle çalışmasının sağlamak, sokak hayvanları için barınaklar kurmak, okul yollarına ağır tonajlı araçların sokulmasını engellemek istiyorum” dedi.

Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, “Sokak aydınlatma lambaları araç geçişleri ve daha çok alanı aydınlatmaları için belirli bir yükseklikte olmaları gerekiyor. Sokak havyalarına barınak konusu yasa ile düzenlendi. Burada hayvanlarımız belirli bir sürede tutulabiliyor. Bakımları yapılarak yeniden doğal ortamlarına bırakılıyor. Bizlerde yasaya uygun bir şekilde hareket ediyoruz. Okul yolunuzda ağır tonajlı araçların geçmesinin nedeni Vakfıkebir İlçemizde yapılan Organize Sanayi Bölgemizdeki çalışmalardır. Alternatif yol güzergahı olmadığı için bu çalışmalar için geçişler olmak zorunda. Okul giriş ve çıkış saatlerinizde bu araçların geçmemeleri için önlemler aldık" diye konuştu.

BAŞKAN KOLTUĞUNU ECE’YE DEVRETTİ BAŞKAN KOLTUĞUNU ECE’YE DEVRETTİ

Minik Başkan Ahmet Kerim Akyüz’e nasihatlerde de bulunan Başkanımız Muhammet Balta, “Bu makamlar milletimizin emanetidir. Onların adına bu makamlardayız. İleride bu görevlerde sizler olacaksınız. Çok çalışın ve ailelilerinizin, öğretmenlerinizin tavsiye ve nasihatlerine mutlaka uyun. Bir işi yapabilmek için her şeyden önce o işi çok sevmeli, heyecan duymalıyız. Bizler severek ve büyük bir heyecanla doğup büyüdüğümüz bu topraklara hizmet için bu onurlu göreve talip olduk. Yüce Allah’ın nasibi milletimizin teveccühü ile ikinci dönemde de Belediye Başkanı seçilerek ilk günkü heyecanla yolumuza devam ediyoruz. Bizlere bu görevleri layık görenlere teşekkür ediyoruz” dedi.