Vakfıkebir İlçesi Terminal çıkışında bulunan sahil yolu üzerindeki kavşakta her geçen gün yoğunlaşan trafik nedeni ile ölümle sonuçlanan kazalar yaşanmaya başlaması sonrası vatandaşlar "Bu katliama kim dur diyecek!" diyerek tepkilerini dile getiriyorlar.

Vakfıkebir İlçesi Terminal çıkışı ile yeni sahil yolu bağlantı güzergahı üzerindeki kavşakta son zamanlarda aşırı bir şekilde meydana gelen kazalar sonrası ilçe halkı tarafından “BU KATLİAMA KİM DUR DİYECEK” sorusu dillendirilmeye başlandı. Burada bulunan kavşak Giresun istikametinden gelip Vakfıkebir ilçesine sapmadan Trabzon istikametine giden araçlar için transit geçiş yapılabilecek en güzel yol. Aynı şekilde Trabzon istikametinden gelip Vakfıkebir ilçesine sapmadan Giresun istikametine giden araçlar içinde aynı şeyler geçerli. Fakat ne hikmetse zamanında yol yapılırken ilçede bulunan yöneticiler buraya viyadük (köprülü yol) yapılmasının zorunlu olduğunu söylemelerine rağmen hiç kimse tarafında dikkate alınmadı. İlçedeki yönetim değişikliğinin ardından ivedi bir şekilde yol geçişi sağlanarak sadece trafik lambaları ile geçişler sağlanmaya çalışıldı. Viyadük yapılmadı ve bu günkü gelinen noktada ölümcül, yaralanmalı ve maddi hasarlı kazaların yaşanması kaçınılmaz hale geldi.

“BU KAVŞAĞIN GÜNAHI DA VEBALİ DE VİYADÜK YAPTIRMAYANLARINDIR”

Tabi ki sadece yola kabahat bulmak kesinlikle doğru değildir. Trafik işaretlerine yani sinyalizasyon işaretlerine uymayarak kural ihlali yapan şoförleri de burada unutmamak gerekiyor. Kavşak üzerinde bulunan trafik lambaları aniden yeşilden sarıya ve kırmızıya geçiyor. Halbuki Yeşil yanarken sarıya geçmeden önce birkaç defa yanıp sönse ikazda bulunsa belki de bu kazaların çoğu yaşanmayacak. Araçların geçme anında aniden değişen lamba işaretleri de bu kazaların yaşanmasına sebep oluyor. Gelelim asıl önemli noktaya,bir zamanlar viyadük yapılsın diyenler mi yoksa yapılmasın diyenler mi haklı çıktılar? Öyle zannediyorum ki bu yol geçişi yapılmadan önce ilçede yöneticilik yapanlar doğru kararları aldılar. Fakat o günlerde yönetici pozisyonunda olan kişiler görevlerini kaybedince yerlerine gelen kişiler bu günleri hiç düşünmeyerek viyadük yaptırmadan yolun geçişine izin verdiler. Bu kavşağın günahı da  vebali de bu yolun viyadük yapılmadan geçmesine müsaade edenlerindir.

“ PEKİ, BU KATLİAMA KİM DUR DİYECEK”

Bu gün itibari ile geldiğimiz bu durumda yolun bir an önce Karayolları tarafından incelenerek, viyadük veya alternatif  altgeçit hayata geçirilmesi önem arz etmektedir. İlçede yaşayan vatandaşlar tedirgin durumdadır. Vakfıkebir ilçesindeki  şehirlerarası otobüs terminalinin bulunduğu konum itibari ile daha da çok önem arz eden kavşakta bir an önce düzenleme yapılması gerekiyor. Ayrıca kavşak üzerinden Vakfıkebir ilçe merkezine ve Tonya ilçesine buradan geçiş yapılıyor. Bu kavşak üzerinden yayalara geçiş sağlanıyor. Karayolları Trabzon Bölge Müdürlüğünü göreve çağırıyoruz. Artık bu kavşakta yaşanan katliamlara dur deyin. Bölge halkı sizden bunu bekliyor. Ölümler olmasın, kazalar yaşanmasın, çocuklar annesiz veya babasız kalmasınlar. Buradan tüm yetkililere sesleniyoruz. Bölge halkının sesine kulak verin. Bu katliamı durdurun.