Vakfıkebir İlçemizde balık tutmak isteyen bilinçsiz avcıların dereye döktükleri kireç, toplu balık ölümlerine ve tabiat katliamına neden oluyor.

Vakfıkebir İlçesinde bulunan derelerde balık tutmak isteyen bilinçsiz avcıların suya döktükleri kirecin neden olduğu balık ölümleri, balık yuvalarının yıkılması ve yaban hayvanlarının da bu derelerden içtikleri su ile tabiat katliamına neden oluyorlar.

Yapılan bu bilinçsiz avcılık ile ilgili olarak aldığımız telefon ihbarlarını araştırdık. Çevre bilinci içerisinde duyarlı olan vatandaşlarımızın bizlere attıkları fotoğraflar ile olay yerinde yaptığımız incelemelerde tüm derenin beyaza büründüğünü gözlemledik. Kireç dökülen derenin halen daha kireçli olması ve hiç bir yaşam belirtisinin olmadığını gözlemledik. Gördüğümüz görüntü karşısında şaşkınlığımızı gizleyemedik. Derenin üst kısmında inşaat çalışması yapıldığını düşünerek böyle bir renk aldığını sandık.  Akşam saatlerinde arkadaşlarla birlikte dere boyunca araştırma yaptık. Belli bir mesafe sonra boş kireç torbalarını gördük. Suda hiçbir canlı olmaması düşündürücüdür. Bir de ekolojik tabiat dengesini bozarak yaban hayvanlarının hayatını da tehlikeye sokuyorlar. Yaban hayvanlarının bu derelerden su içmek için geldiğini düşünürsek, içtikleri bu zehirli su ile onlarında yaşamları tehlike altına girmiş olacak. Düşünün ki! yaban hayvanları bile derelerden su içmeyecekler. Kireçle avlananlar buralarda katliam yapmış. Bu insanlık değil. Kireçle dereyi yakmışlar, zehirlemişler. Ne için! iki balık tutmak için. Yetkililer artık buna bir çözüm bulsun, gerekli önlemleri alsın. Bu kişilere ağır cezalar verilsin."