23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu kendisini ziyaret eden Vakfıkebir Fevziye İlkokulu öğrencilerinden 4. Sınıf öğrencisi Zehra Zümra Birinci' ye bıraktı. Okul Müdürü Murteza Kıran ile birlikte ziyarete gelen Emir Talha Şaffak ve Serhat Kandemir 'in heyecanı gözlerinden okundu. Kaymakamlık koltuğuna oturan Zehra Zümra Birinci, kısa sürede olsa Kaymakam olmanın heyecanı yaşadı.

2 NİSAN OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ 2 NİSAN OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

“BİZ TÜRK ÇOCUKLARI ÇOK ŞANSLIYIZ”

Kaymakamlık Koltuğuna oturan Zehra Zümra Birinci, ilk basın açıklamasını yaptı. “Dünyada çocuklara hediye edilen tek bayram 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramına sahip olduğumuz için biz Türk çocukları çok şanslıyız.” diyen Küçük Kaymakam Birinci konuşmasını şöyle sürdürdü: “Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, millet egemenliğini hakim kılmak için 23 Nisan 1920 ‘de T.B.M.Meclisini açmış ve yarınların güvencesi olan biz çocuklara bu günü armağan etmiştir.  Dünyada çocuklara hediye edilen tek bayram 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramına sahip olduğumuz için biz Türk çocukları çok şanslıyız. Bu şerefli ve güzel günü bize armağan eden atamıza ve silah arkadaşlarına minnet ve saygı sunarım. Ayrıca Vatanımız için canını seve seve veren Aziz şehitlerimize Allahtan rahmet dilerim. Kahraman gazilerimize şükranlarımı sunarım. Bu koltuğun asil sahibi Sayın Kaymakamımız Dr. Hacı Arslan Uzan Beyfendiye bana bu şansı verdiği için çok teşekkür ederim. Ayrıca sayın Okul Müdürüm ve Öğretmenime teşekkürü bir borç bilirim. Konuşmamı Cumhuriyetimizin kurucusu ve bizlere bu bayramı hediye eden Mustafa Kemal Aatatürk’ün sözleriyle tamamlamak istiyorum. “Çocukları sağlıklı ve bilgili yetiştirilemeyen Uluslar temeli çürük binalar gibi çabuk yıkılırlar.” dedi. Koltuğu Kaymakam Uzan’dan devralan 4. Sınıf örencisi Zehra Zümra Birinci; “Öğrenci arkadaşlarım ve tüm çocukları temsilen bulunduğum bu makamdan geçekten gurur duyuyorum. Güzel ülkemdeki tüm çocukların bayramını kutluyor, herkese sevgilerimi sunuyorum" diye konuştu.

“ÇOCUKLAR BİZLERİN GELECEĞİ”

Öğrencilerle sohbet eden Kaymakam Dr. Hacı Arslan Uzan, dünya tarihine bakıldığında böylesine çocuklarını düşünen bir başka ülke bulunmadığını belirterek, "Çocuklarımızın geleceğimiz olduğundan hareketle, bu bilinçle 23 Nisan Ulusal, Egemenlik ve Çocuk Bayramı ilan edildi.  Sizler gelecekte bu ülkeyi daha müreffeh, daha ileri, daha çağdaş bir dünyaya taşıyacaksınız. Bu şerefli ve güzel günü tüm dünya çocuklarına armağan eden Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve silah arkadaşlarına minnet ve saygılarımı sunuyorum. Vatanımız için canını seve seve veren Aziz şehitlerimize Allahtan rahmet, Kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum " şeklinde konuştu.

Ziyaretin ardından Kaymakamımız Dr. Hacı Arslan UZAN, tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak, öğrencilere çeşitli hediyeler vererek teşekkür etti.