Vakfıkebir Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Yaşar Saral, 6 Şubat tarihinde asrın felaketinin yaşandığı 11 ilimizi etkileyen deprem bölgesine giderek buradaki çalışmalara katıldı. Ayrıca depremzedeler için bölgemizde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

“BİRLİKTE BU YARALARI SARACAĞIZ”

Vakfıkebir Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Yaşar Saral yaptığı değerlendirmede, “06 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen deprem nedeniyle Kahramanmaraş’tan hizmet bölgemizde misafir ettiğimiz aileleri, ilçe Kaymakamım Sayın Dr. Hacı Aslan Uzan öncülüğünde, Vakfıkebir Sosyal Hizmet Merkezi koordinesinde, ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanlığı ve Vakfıkebir Sosyal Hizmet Merkezi işbirliğinde aileler ziyaret edilerek psikososyal destek hizmeti verilmiş ve verilmeye devam etmektedir. Kuruluşumuz hizmet alanında bulunan Beşikdüzü, Çarşıbaşı, Şalpazarı, Tonya ve Vakfıkebir ilçelerinde misafir ettiğimiz ihtiyaç sahibi ailelere Sosyal Ekonomik Destek hizmetleri verilmektedir dedi.”

DEVLET-MİLLET İŞBİRLİĞİ İLE ÇOK ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPILMAKTADIR

Müdür Saral, “Hizmet bölgemizde Aile Sosyal Destek Programı kapsamında aile ziyaretlerimiz devam etmekte, arz odaklı hizmet anlayışımızla sorunları yerinde çözümü ile ilgili çalışmalar aralıksız sürdürülmektedir. Ülkemizde yaşanan deprem nedeniyle mesai arkadaşlarımın bakanlığımızın koordinesinde deprem bölgesine gönüllü olarak gitmeleri ve çalışmalara katkı sağlamaları takdire şayandı. Bu süreçte hem deprem bölgesinde hem hizmet bölgemizde çalışmaların titizlikle sürdürülmesini önemsiyoruz.  Devlet-millet işbirliği ile çok önemli çalışmalar yapılmaktadır. Devletimiz seferber olmuş durumdadır. Vatandaşlarımızın hayatlarını güven içinde sürdürebilmeleri için her türlü gayret gösterilmektedir dedi.” 

“AZİZ TÜRK MİLLETİ BU YARALARI SARACAKTIR”

Saral, “Aziz Türk Milleti bu yaraları saracaktır. Milletimiz çok güzel bir dayanışma içinde olmuş ve olmaya da devam etmektedir. Evlerini depremzede kardeşlerimize açan gönlü güzel ailelere gönülden teşekkür ediyorum.  Katkısı olan herkesten Allah razı olsun. “Misyonumuz Hiçbir vatandaşı hiçbir yerde geride bırakmamaktır”. Bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürmek, tutulmadık el bırakmamak için çalışmalarımıza devam ediyoruz dedi.”

"MİLLETİMİZİN İSTİKBALİNİ ONLARA EMANET EDEBİLECEĞİZ" "MİLLETİMİZİN İSTİKBALİNİ ONLARA EMANET EDEBİLECEĞİZ"