Vakfıkebir’de uzun yıllardır eğitim camiasının içerisinde yer alarak öğretmen ve idareci olarak başarılı hizmetler gerçekleştiren Ahmet Birinci, 5 yıl Vakfıkebir İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcılığı, 10 yıl Kemaliye İlkokulu Müdür Yardımcılığı, 4 yıl Beşikdüzü Sağlık Meslek Lisesi Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulunduktan sonra 6 yıl önce Vakfıkebir Ömer Nakkaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürlüğü görevine atanmıştı.

Burada da başarı ile görevini sürdüren Ahmet Birinci geçtiğimiz hafta Vakfıkebir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü olarak görevlendirilerek yeni görevine başladı. Ahmet Birinci’yi kutluyor, yeni görevinde başarılar diliyoruz.

“BİLGİMİZİ, BECERİMİZİ, DENEYİMLERİMİZİ BU YÖNDE AKTARACAĞIM”

Vakfıkebir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğü görevine başlayan Ahmet Birinci, "Doğup büyüdüğüm, havasını teneffüs etmekten son derece mutluluk duyduğum Vakfıkebir ilçemde görev yapmaktan çok mutluyum ve onurluyum. İnşallah bu süreçte eğitim öğretimde aldığımız bayrağı daha ileriye götürmek için elimizden gelen her türlü gayreti ve çabayı sarf edeceğim. Bilgimizi, becerimizi, deneyimlerimizi bu yönde aktaracağım. İnşallah çok daha güzel işlere Milli Eğitim Müdürümüzle, eğitim camiamızla, öğretmenlerimizle ve bizim geleceğimiz olan çocuklarımızla birlikte imza atacağıma inanıyorum dedi. Eğitim camiası olarak birlik ve beraberlik içerisinde eğitim kalitesini yükseltmek için çalışacaklarını belirten Birinci, "Bu ağır ve onurlu görevi ifa ederken, önyargılardan uzak, yeniliklere açık, katılımcı, istişareyi, sevgi, saygı ve hoşgörüyü önde tutan bir anlayış içerisinde bulunacağım. Eğitimdeki öncelikli hedefimiz toplumun bütün kesimlerini kucaklamaktır. Eğitime yapılan yatırımın, hem uzun vadeli, hem de bir ülke ve millet için en mühim yatırım olduğunun bilincindeyiz. İlçemizin daha ileri bir noktaya taşınabilmesi, eğitimde kalitenin daha üst seviyelere yükseltilebilmesi için elimizden gelen her şeyi ortaya koymalıyız diyerek sözlerini tamamladı."