Vakfıkebir İlçesinin Geneyköy Mahallesi ile Güneysu Mahallelerinin bağlantı yolu bir yıldır heyelan nedeni ile açılamıyordu. Kapalı olan yol nedeni ile Güneyköy Mahallesi Muhtarı Suvari Şeref ve Güneysu Mahallesi Muhtarı Ali Uludüz artık yeter diyerek isyan etmişlerdi. O gün Muhtarlar Gazetemize yaptıkları açıklamada, Mahalle sakinlerine cevap veremiyoruz, sesimizi duyan yok mu? diye isyan ediyorlardı. Muhtarların ve mahalle sakinlerinin sesine Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta duyarlılık göstererek cevap verdi ve yollu hizmete yeniden açıyor. 

“1 YILDIR YOL KAPALI, HALK İSYAN EDİYORDU!”

Mahalle Muhtarları Suvari Şeref ve Ali Uludüz o günlerde gazetemize yaptıkları ortak açıklamada; “Güneyköy ve Güneysu Mahallelerinin bağlantı yolunun 10 aydan bu yana heyelan nedeniyle ulaşıma kapalı olduğunu söylüyorlardı.  Tonya yolunun 5. km’sinde yaşanan heyelan nedeniyle 2 mahallenin sınırları içerisinde olan ve 6-7 mahallenin kullandığı bağlantı yolunun kapalı olması halkın tepkisine de neden oluyordu. Ayrıca yaz aylarında Gurbetten memleketine yani köyüne gelen misafirler yolun kapalı olmasına tepki gösteriyorlardı. Bir yıldır yetkililerden heyelan olan yoldaki hafriyatın bir an önce kaldırılmasını ve yolun yeniden hizmete açılmasını bekliyorlardı. Bu yol güzergahı 100 haneye ulaşım hizmeti sağlıyor. Güneyköy, Güneysu, Esentepe ve diğer 6 köyün bağlantı yolu. Vatandaşımız mağdur. Mahalle sakinlerimiz isyan ediyor. Hiçbir çalışma yapılmamasına vatandaşlarımız tepki gösteriyor. Bizlerde zor durumda kalıyoruz diye sitem eden muhtarların imdadına Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta yetişti ve yolun açılma çalışmalarını başlatarak bu sıkıntıyı da ortadan kaldırdı.

2 NİSAN OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ 2 NİSAN OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

“SAYIN BELEDİYE BAŞKANIMIZ MUHAMMET BALTA’YA VE EMEĞİ GEÇENLERE TEŞKKÜR EDİYORUZ”

Güney Köy Mahallesi Muhtarı Suvari Şeref yaptığı açıklamada; “Yolumuz 3 kilometre Günyköy ve Güneysu bağlantı yoludur. Yolumuzun alt yapısı beton yapılmış olmasına rağmen ulaşıma 1 yıldır kapalıydı. Yolun vatandaşların hizmetine açılması ile ilgili olarak girişimler yapmamıza rağmen bir sonuç alamamıştık. Fakat son gelişmelerle birlikte yolumuz 1 yıl üzerine yeniden hizmete açılıyor. Sayın Belediye Başkanımız Muhammet Balta Beyle yaptığımız görüşmelerin ardından Başkanımızın yaptığı girişimler ve çalışmalar sonrası yolun açılmasını başkanımız sağladı. Yolun açılmasında Başkanımızın emeği çok fazladır. Bu yolun yıllar önce ilk yapılmasında daha sonradan betonlanmasında ve şimdi açıklamasında emek harcayan İşadamımız Cemil Karadeniz’e, İlçe Kaymakamımız Dr. Hacı Arslan Uzan’a ve özellikle yolu halkın hizmetine açabilmek için yoğun bir çaba içerinde mücadele veren Belediye Başkanımız Muhammet Balta’ya ayrıca yolun açılması için gösterdiği hoşgörüsünden dolayı arazi sahibi Mehmet Aydın Bey’e mahallelerimiz adına teşekkür ediyorum. Kebir Süt Fabrikasının karşısından köy yoluna girildiğinde köyümüzün merkezine 7 kilometre gibi bir mesafede ulaşılıyor. Fakat kapalı olan yol hizmete açıldığında köyün merkezine 2 kilometre gibi kısa bir sürede ulaşabiliyoruz. Bu sebeble bu yol 5 kilometre daha kısa. İnşallah duvar çalışmaları da karayolları tarafından yapılarak halkımıza sağlıklı bir hizmet sunmuş olacağız dedi.