Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Aileleri bilinçlendirmek adına gerçekleştirilen Aile Okulu Projesi Kapsamında Vakfıkebir Halk Eğitimi merkezi ve Kemaliye Adnan Demirtürk İlkokulu işbirliği ile Fen Lisesi Pansiyonunun Konferans Salonunda “Bilinçli Teknoloji Kullanımı” semineri düzenlendi.

"GÜLERYÜZLÜ BAŞKAN'DAN BAYRAMLAŞMA" "GÜLERYÜZLÜ BAŞKAN'DAN BAYRAMLAŞMA"

Seminer Kemaliye Adnan Demirtürk İlkokulu Psikolojik Danışmanı Gülsün Hazal Kamiloğlu tarafından verildi. Psikolojik Danışman Gülsün Hazal Kamiloğlu tarafından yapılan veli bilgilendirme semineri ile velilere teknolojiyi daha bilinçli kullanabilme becerileri kazandırılmaya çalışıldı. Velilere, çocuklarını teknolojinin olumsuz yönlerinden koruyabilmeleri ve teknoloji bağımlılığının önüne geçebilmeleri için neler yapabilecekleriyle ilgili bilgilendirmeler yapıldı.

Seminer Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Adıgüzel, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Şeref İçoğlu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Baştan, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Cemile Kahyaoğlu, Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Mustafa Dal, Kemaliye Adnan Demirtürk İlkokulu Müdürü Rahmi Durmuş ve ailelerin katılımıyla gerçekleşmiştir.

“6 KURS TAMAMLANMIŞ OLUP 80 VELİMİZ BELGE ALMIŞTIR”

Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Cemile Kahyaoğlu ise yaptığı açılış konuşmasında; “Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüzce hazırlanan Aile Okulu Projesi Eğitimlerimizle sizlerle çocuklarınız arasındaki kuşak çatışmalarının yarattığı sorunları ve hızla değişen gelişen dünyada çocuklarımızın içinde bulundukları ortamlarda onlara gelebilecek zararların önlenmesi; velilerimizin olaylara ve çocuklarına nasıl yaklaşmaları gerektiği konusunda çok değerli rehber öğretmen arkadaşlarımız sizleri bilgilendirdi. Bu proje kapsamında ilçemizdeki okullardan 21 öğretmenimiz Sosyal ve Duygusal Beceri Gelişimi, Aile İçi İletişim Becerileri, Akran İlişkileri, Bilinçli ve Güvenli Teknoloji Kullanımı, Çatışma ve Stres Yönetimi, Bağımlılık, Ahlaki Gelişim, Sağlıklı Beslenme ve Fiziksel Aktivite olmak üzere 8 başlıkta eğitimlerini tamamlamıştır. Siz değerli velilerimize bu eğitimleri aktaracaklardır. Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi olarak şu ana kadar 6 kurs tamamlanmış olup 80 velimiz belge almıştır. Ayrıca 6 kursumuz ve 86 velimizde eğitimlere devam etmektedir dedi.”

Eğitimin en büyük paydaşı velileri de öğrenme sürecine etkin şekilde dâhil etmenin önemine değinen İlçe Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan,"Bilinçli ve etkin velilerimizle işbirliği içerisinde olmak eğitimin çok önemli bir parçasıdır ve bu sebeple İlimiz merkez ve ilçelerinde "Aile Okulu" Projesini başlatıldı. Bu projeyle velilerimizle daha sık buluşup ortak paydamız olan çocuklarımız için birlikte hareket etme üzerine işbirliği yapacağız dedi. Kaymakam Dr. Hacı Arslan Uzan, çok anlamlı bir seminer olduğunu ve katılımlarından dolayı değerli velilerimize ve emeği geçen herkese teşekkür etti.