Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün planlaması doğrultusunda Türkiye’nin 81 ilinde bulunan Halk Eğitim Merkezlerinde “Türk Müziği Korosu” kurulması planlandı.

YENİ YERİNDE HİZMETE BAŞLADILAR YENİ YERİNDE HİZMETE BAŞLADILAR

Deneyimlemeniz de fayda var diyerek müzik gönüllülerine seslenen Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Cemile Kahyaoğlu, konu ile ilgili yaptığı açıklamada; Yaşam tarzınıza renk katacak bir etkinliğe sizleri davet ediyoruz. Yetenek ve ses aramıyoruz, istekliyseniz buyurun beraber söyleyelim. Sesim güzel değil, söyleyemem diye bir şey yok. Herkesin içinde bir cevher var. Bizler bu cevheri ortaya çıkartmak için varız dedi.

Kurulan korolara 15 yaş üstü yetişkinler katılabilecek. Korolar en az 20 kişilerden oluşacak, başvurular ise 16 Eylül itibariyle başlayacak ve kısa sürede tamamlanacak. Koroların repertuarında Hicaz, Rast, Muhayyerkürdi, Kürdilihicazkar, Nihavent, Hüzzam ve Segah makamlarındaki belirlenen şarkılar olacak. Koro, belirlenen 100 şarkı arasından seçilen şarkılarla konserlere hazırlanacak. Kurulan korolar Ekim ayında çalışmalara başlayacak.  Ekim, Kasım Aralık aylarını kapsayan üç aylık dönemin bitiminde Ocak 2023’te il merkezinde konser verilecek.  Koro çalışmaları sürerken sosyal aktivitelere önem verilecek. Her ilin en başarılı korosu seçilerek çevre illerde de konserler verecek.