Vakfıkebir Gençlik Merkezi Müdürü merhum Mustafa Turupçu’nun adının yaşatılması ile ilgili yaptığımız haberler sonrası devreye giren TBMM Çevre Komisyon Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu görüştü.





Geçtiğimiz yıl Haziran ayında geçirdiği kalp krizi sonucunda yaşamını kaybeden Vakfıkebir Gençlik Merkezi Müdürü merhum Mustafa Turupçu’nun adının yaşatılması için yapılacak olan isim değişikliği ile ilgili kamuoyundaki beklenti devam ediyordu. 3 Temmuz 2020 tarihli Gazetemiz Büyükliman Postası Gazetesi Manşetinden duyurduğumuz “Mustafa Turupçu Unutuldu mu?” haberimize yanıt TBMM Çevre Komisyon Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekilimiz Muhammet Balta’dan geldi.
Yayınladığımız haber üzerine TBMM Çevre Komisyon Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile bir görüşme yaparak imza için bekleyen isim değişikliğinin imzalanmasını sağlayarak beklenen müjdeyi ilçe halkına verdi.
Geçtiğimiz yıl 15 Haziran 2019 tarihinde kalp krizi sonucu yaşamını kaybeden Gençliğin ağabeysi, 7 den 70 herkes tarafından sevilen gönül dostu Vakfıkebir Gençlik Merkezi Müdürü merhum Mustafa Turupçu için düzenlenen cenaze töreninde adının Gençlik Merkezine verilerek yaşatılması konusunda TBMM Çevre Komisyon Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekilimiz Muhammet Balta söz vermişti. Vekil Muhammet Balta verdiği sözü tutarak isim değişikliği ile ilgili imzayı Bakan Kasapoğlu’na imzalattı.
Yapılan değişiklik ile Vakfıkebir Gençlik Merkezinin adı Vakfıkebir Mustafa Turupçu Gençlik Merkezi olarak değiştirildi. Vakfıkebir İlçemize hayırlı olsun.