“ÇARKLARIN DURMAMASI GEREKİYOR, ÜRETMEK ZORUNDAYIZ”
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Beşikdüzü Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret ederek CEMSAN-VEİTO A.Ş. yöneticilerinden fabrika hakkında bilgi aldı.



Başkan Zorluoğlu’nun ziyaretinde Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Adanur, Genel Sekreter Yardımcısı Süleyman Gün, Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Mehmet Karaoğlu, TİSKİ Genel Müdür Yardımcısı Muhammet Mazlum ve ilgili daire başkanları hazır bulundu.
 “45 YIL ÖNCE BAŞLAYAN HİKAYEMİZ DEVAM EDİYOR”
Avrupa ülkelerinin tamamına, Kanada ve ABD’nin yanı sıra sıcak ülkeler Brezilya ve Suudi Arabistan’a da elektrikli ısıtıcı ihraç eden şirket, ihraç ettiği ülke sayısı 65’i buldu. Şirketin ısıtıcı sektörüne girişi ise oldukça ilginç. Cemsan Elektrikli Cihazlar Şirketi ortaklarından Cemil Albayrak, 45 yıl önce babası Cemal Albayrak’a Almanya’dan hediye gelen su ısıtıcısını 3 yıl kullandıktan sonra babasının aynısını yapma kararı aldığını ve başarı hikayelerinin bu şekilde başladığını söyledi.
Albayrak “1975 yılında babam Cemal Albayrak’a amcam Almanya’dan su ısıtıcısı gönderiyor. Babam da bunu 3 yıl kullanıyor ve daha sonra aynısını yapma kararı alıyor. O günkü tekniklerle becerebildiği kadar bunu üretmeyi başarıyor. Elektrikle suyun birleşimi o an için insanların kafasına daha yerleşmemişti. Zamanla bu oturdu ve kabul edildi. Bununla ilgili bir sektör oluştu bizim de sektöre girmemiz böyle oldu. 1987 yılında şirketleştik. Biz de 2. kuşak olarak 3 kardeş birlikte şirketi bugünlere taşıdık. Bu sektöründe en iyilerinden bir tanesiyiz. 2006 yılından beri de elektrikli ısıtıcı markamız ile sektörde devam ediyoruz" dedi.
"İHRACATTA 65 ÜLKEYE ULAŞTIK"
Ürettikleri ısıtıcıları 65 ülkeye ihraç ettiklerin ifade eden Albayrak, “2 tane şirketimiz var. Bir tanesi üretim kısmındaki Cemsan, diğeri de İstanbul’daki VEİTO (Vakfıkebir İthalat İhracat ve Taşımacılık Organizasyonu). Burada ürettiklerimizi 65 ülkeye ihracat ediyoruz. Bu bizi çok mutlu ediyor. Biz ısıtıcı alanında Avrupa’nın tamamındayız. Berlin’de ofisimiz var. Tüm Avrupa’ya Almanya üzerinden dağıtımını yapıyoruz. Avrupa ülkelerinin tamamında varız. Kanada’da, ABD’de, hatta sıcak ülkeler Brezilya ve Suudi Arabistan’a da ürünlerimizi ihraç ediyoruz. Sektörde elektrikli soba sezonluk bir ürün olduğu için tamamıyla sizi yıl boyunca çalıştırmıyor. Yıl boyu çalışmak için Brezilya’da, Arjantin’de olmak zorundayız. Çünkü burada yazken orada kış oluyor ve 365 gün çalışmak için böyle ülkelere ihtiyacımız var. Bizde bu ülkelerde partner bulmak için fuarlara katılıyoruz” diye konuştu.
“ÇARKLARIN DURMAMASI GEREKİYOR. ÜRETMEK ZORUNDAYIZ”
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, yapılan çalışmaların değerlendirildiği ziyaret sırasında yatırımcıların her zaman yanlarında olduğunu ifade etti. 
Zorluoğlu, “KOVİD-19 salgını dünyanın ortak sorunu. Türkiye olarak salgınla mücadelede dünyanın en başarılı ülkeleri arasındayız. Başta sağlıkçılarımız olmak üzere belediyelerimiz, kamu kurumlarımız, vefa gönüllülerimiz hemen tüm kesimler salgınla mücadelede büyük bir dayanışma sergiliyor. Sanayicilerimizin paydaşı olan beyaz ve mavi yakalı çalışanları ile bu ortamda, her türlü fedakarlığı yaparak salgınla mücadele konusunda tüm tedbirleri alıp üretime devam etmelerini takdir ediyoruz. Çünkü çarkların durmaması gerekiyor. Üretmemiz gerekiyor. Yatırım, üretim, istihdam ve ihracatları ile güçlü bir Türkiye idealine büyük katkı sağlayan tüm sanayicilerimizi ve çalışanlarımızı tebrik ediyorum” diye konuştu.