Vakfıkebir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kadem Sağlam Ahilik Haftası dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında ahiliğin, toplumumuzun tarihi hafızasında ve yaşam biçiminde unutulmaz izler bıraktığını belirtti. Ahilik temellerinin bin yıl öncesine dayandığını belirten Başkan Kadem Sağlam mesajında şu sözlere yer verdi.

“HALKA HİZMET HAKK’A İBADETTİR”

Başkan Sağlam, "Ahilik, Anadolu'daki varlığı bin yıla dayanan birlik, beraberlik, kardeşlik ve yardımlaşmanın en güzel örneklerini göstermiş olan milletimizin harcını oluşturan kurumlardan biridir. Türk-İslam Medeniyeti'nin ayrılmaz bir parçası olan Ahilik, toplumumuzun tarihi hafızasında ve yaşam biçiminde unutulmaz izler bırakmıştır. Bizi biz yapan söz konusu değerlerin başında gelen Ahilik kültürü ve geleneği, İslam inancıyla, Türk örf ve adetlerini kaynaştıran kıymetli bir düşüncedir.

Ahilik, kardeşlik üzerine kuruludur. Yani bu coğrafyayı bize vatan kılan yiğitlerin kardeşlik sırrıdır. Yüzyıllar boyunca elden ele, dilden dile, gönülden gönüle taşınmıştır. Ahilik kültürü ve felsefesi, toplumsal yaşamın ortak paydası olan insanı esas almıştır. İnsanlar arasındaki ticari ve toplumsal ilişkilerde; dürüstlük, güvenilirlik, iş ve meslek ahlakına saygı, hak ve hukuka riayet etme, saygı, şefkat, cömertlik ve güler yüzlü olma ilkeleri esas alınmış ve bu değerler toplum tarafından bir yaşam tarzı olarak kabul edilmiştir. Bu hafta vesilesi ile ekonomik büyümenin önemli bir parçasını oluşturan esnaf ve sanatkarlarımıza ülkemize sağladıkları katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Esnaf ve sanatkârlarımız başta olmak üzere; ticaretle uğraşıp aziz milletimize hizmeti kutsal bir görev addetmiş” halka hizmeti Hakk’a ibadettir ilkesiyle hareket etmeyi şiar edinmiş, tüm ticaret erbabının ahilik haftasını kutluyor; işlerinin bereketli, bedenlerinin sıhhatli, yarınlarının bugünden daha mutlu ve huzurlu olmasını diliyorum. Bu duygu ve düşünceler ile esnaf ve sanatkarlarımız ile meslek teşkilatlarımızın Ahilik Haftasını en kalbi duygularla kutluyor; şükranlarımı sunuyorum." dedi.

VAKFIKEBİR’DE BAYRAMLAŞMA MERASİMİ DÜZENLENDİ VAKFIKEBİR’DE BAYRAMLAŞMA MERASİMİ DÜZENLENDİ