"GÜLBAHAR HATUN ANADOLU LİSESİ ANTALYA’DA" "GÜLBAHAR HATUN ANADOLU LİSESİ ANTALYA’DA"

Vakfıkebir Ziraat Odası Başkanlığı kümes hayvancılığını geliştirmek için üye çiftçilere bin adet Ataks ve Lohman cinsi tavuk dağıttı. Oda Başkanı Muhammet Kılıç; “Hiçbir kâr amacı gütmeden sadece hizmet için bu projeyi hayata geçiriyoruz” dedi. Vakfıkebir Ziraat Odası, tarım ve hayvanlığın gelişimine destek olmak amacıyla yaptığı girişimlere bir yenisini daha ekledi. Daha önce çiftçilere yönelik birçok faaliyette bulunan Ziraat Odası, şimdi de üyelerine daha önce ön siparişini aldığı 1200 adet Ataks ve Lohman cinsi Tavuk dağıtımını gerçekleştirdi. Ziraat Odası Başkanı Muhammet Kılıç yaptığı açıklamada; Çiftçilerimizin talebi üzerine yumurta tavuğu getiriyoruz. Gelen siparişleri toplayarak yılın belli dönemlerinde çiftçilerimize dağıtımını yapıyoruz. Çiftçilerimiz kendi yumurta ihtiyacı olsun pazarda satış olsun yumurta tavukçuluğuna talebi artmış durumdadır. Bizde yumurta tavuğunu en uygun fiyata çiftçilerimize temin ederek ekonomilerine katkıda bulunmuş oluyoruz.  Yem fiyatlarındaki artış sektörü biraz düşündürse de kendi yetiştirdikleri tavukların yumurtalarından beslenmeleri tercihleri arasında olmaktadır. Şubat ayı içerisinde gelmiş olan sevkiyatımızda 15 haftalık Ataks ve Lohman çeşitleri bulunmaktadır. Tavuk talebi olan üreticilerimiz odamıza uğrayarak bilgi alabilirler.

BAŞKAN KILIÇ; “AMACIMIZ, ÇİFTÇİMİZE DESTEK VERMEKTİR”

Söz konusu Ataks ve Lohman cinsi Yumurta Tavuğu almak isteyen üreticilerin Odaya siparişlerini ulaştırmalarının yeterli olduğunu belirten Vakfıkebir Ziraat Odası Başkanı Muhammet Kılıç, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi; “İlçemizde köy tavukçuluğunu geliştirmek ve çiftçilerimize ekonomik destek sağlamak amacıyla Vakfıkebir Ziraat Odası Başkanlığı olarak çeşitli zamanlarda et ve yumurta tavuğu dağıtımı yapmaktayız.

“YAKLAŞIK BİN İKİYÜZ TAVUĞU DAĞITTIK”

Bu doğrultuda, geçtiğimiz ay içerisinde Ataks ve Lohman cinsi Yumurta Tavuğu üreticiliği yapmak isteyen üye çiftçilerimize duyuruda bulunduk. Kendileri de odamıza gelerek taleplerini ilettiler. Bu doğrultuda, geçtiğimiz hafta ilçemizin Pazar yerine getirdiğimiz Bin 200 adet tavuğumuzu sipariş veren çiftçilerimize dağıtımını gerçekleştirdik.

“AMACIMIZ HİZMET, KAR AMACI GÜTMÜYORUZ”

Tavukları toptan aldıkları için çiftçilere de ucuz fiyata aktardıklarını ve bu konuda oda olarak hiçbir şekilde kar amacı gütmediklerini ve sadece aracı olduklarını vurgulayan Başkan Kılıç, amaçlarının çiftçilerin ekonomilerine ve köylerin yeniden canlanmasına katkı sağlamak olduğunu ifade ederek projeden yararlanmak isteyen yetiştiricilerin bundan sonra odadan kendilerine gelecek SMS veya diğer duyuruları takip etmelerini istedi.  Vakfıkebir Ziraat Odası olarak çiftçilerimize ucuz ve güvenilir tarımsal girdiler temin ederek üretimlerine katkı sunmak için çalışmaktayız dedi.