CHP Vakfıkebir İlçe Başkanı Mehmet Keskin, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) Açılışının 100. Yılı dolayısı ile kutlama mesajı yayınladı.
CHP Vakfıkebir İlçe Başkan Mehmet Keskin açıklamasında şu ifadelere yer verdi. Bu yıl Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) Açılışının 100. yılını kutluyoruz.
Egemenliğin kayıtsız şartsız millet iradesine bırakıldığı böylesine önemli bir günü Mustafa Kemal Atatürk geleceğimizin teminatı sevgili çocuklarımıza armağan etmiştir.
Ata’mızın çocuklara verdiği öneminin, inancın ve güveninin önemli göstergesi olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyada çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayramdır.
Tüm dünyada yaşanan Korona virüs (COVİD-19) salgını nedeniyle bayramımızı maalesef sokaklarda kutlayamayacağız. Ancak; Ulusal Egemenliğin 100. yılında, dayanışmaya, sevgiye, kardeşliğe, paylaşıma en çok ihtiyacımız olan bugünü evlerde farklı etkinlikler üreterek kutlayacağız. Bir araya gelemesek de evlerimizin balkonlarından bütün millet yürek yüreğe vererek İstiklal Marşımızı, şiirlerimizi, marşlarımızı okuyacağız. Belediyelerimiz etkinlikler düzenleyecekler.
Çocuklarımız Atatürk’ün kendilerine armağan ettikleri bu büyük bayrama hazırlanma konusunda engel tanımıyor, evlerini süslemeye,23 Nisan temalı etkinliklerine şimdiden başladılar bile… 100. Yılında çocuklarımıza bayram sevincini yaşatıp, birlikteliğimizi bu özel günde ayrı ayrı yerlerde olsak bile içimizde hissedeceğiz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e bağlılığımızı göstereceğiz.
Sokaklarda yine neşeyle, coşkuyla 23 Nisan’ları kutlayacağımız günlerin geleceği inancı ile halkımızı evde kalmaya davet ediyor, bayramlarını en içten dileklerimizle kutlarız dedi…