Vakfıkebir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İsmail Hakkı Çobanoğlu, koronavirüs salgını nedeniyle şoför esnafının sıkıntıya düştüğünü belirterek, şoför esnafına destek olunmasını istedi.



Konuyla ilgili açıklamada bulunan Başkan İsmail Hakkı Çobanoğlu, “Tüm Dünya’da olduğu gibi ülkemizde de koronavirüs salgınından halkımızın etkilenmemesi için alınan tedbirler sonucu taşımacı esnafı ekonomik sıkıntıya girmiş bulunmaktadır. İçişleri Bakanlığı’nın 24 Mart 2020 tarihli genelgesinde araçların mevcut kapasitelerinin yüzde 50’si kadar yolcu taşımaları şartı getirilmiş olmasıyla da mevcut giderler aynı,  gelir ise yüzde 50 oranında düşmüş durumdadır. Öncelikli gayemiz sağlık olsa da esnafımızı bu süreçte ayakta tutabilmek için bir takım önlemlerin alınması, taşımacı esnafının desteklenmesi gerekmektedir. Bu konudaki istek ve talepler üyelerimizce bize iletilmiş olup, bu taleplerin yetkili kurumlara bildirilmesi gerekmektedir” dedi.
ESNAFIN TALEPLERİNİ SIRALADI
 Şoför Esnafın istek ve taleplerini de sıralayan Başkan Çobanoğlu, şunları söyledi: “Tüm esnafımıza faizsiz kredi imkanı sağlanmalı. Esnafımızın Bağ Kur ve SGK primleri ötelenmeli ya da mevcut durum bir sonuca varana kadar muaf tutulmalı. Esnafımız tabi olduğu MTV ve KDV’den muaf olmalı ya da 1 yıl ertelenmeli.  Esnafa özel belirlenecek bir kota dahilinde yüzde 50 indirimli akaryakıt verilmeli. Aksi halde bu şartlar altında bütün şoför esnafımız aracını satmak durumunda kalacaktır. Şoför esnafımız bu koronavürüs dolayısı ile mağdur durumdadır dedi.”
“ŞOFÖR ESNAFINA TEŞEKKÜR ETTİ”
Başkan Çobanoğlu, Bu zor şartlar altında görevini layıkıyla yapan şoför esnafı kardeşlerime teşekkür ediyorum. Yolcularımızı yolda, izde bırakmadılar. Zarar etse dahi seferini tamamlayarak huzur içinde görevini yapmanın mutluluğunu yaşıyorlar. Hepsini ayrı ayrı teşekkür ediyorum dedi.