Vakfıkebir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İsmail Hakkı Çobanoğlu İlçedeki büyük bir tehlikeye dikkat çekerek, her an bir ölümlü kaza yaşanabileceğini söyledi.



Vakfıkebir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İsmail Hakkı Çobanoğlu, ilçe sınırları içinde bulunan yolcu indirme bindirme ceplerinin araçlar ve esnaflar tarafından işgal edildiğini belirterek her an bir ölümlü kaza yaşanabileceğine dikkat çekti. Başkan Çobanoğlu, “İnsanların canının bu kadar ucuz olmadığının altını çizdi. Yakın bir zamanda komşu bir ilçede yaşanan ölümlü kazada bilindiği üzere yolcu indirme bindirme ceplerine park yapan araçların yüzünden kaza yapan minibüsün yolcusunu yol üzerinden almak zorunda kalınca arkadan gelen tar’ın çarpması sonucu ölümler olduğuna şahit olduk. Aynı olay maalesef Vakfıkebir İlçemizde de her an yaşanabilir. Minibüsler, Otobüsler ve Taksiler yolcu almak ve indirmek için maalesef yolcu ceplerine giremeyerek yol üzerinde yolcu indirmek ve yolcu almak zorunda kalıyorlar. Yolcu cepleri maalesef ki otoparklara dönüştü. Ya da bazı işyerlerinin satış tezgâhlarına dönüştü. Bu konu ile ilgili olarak UKOME’ye ve İlçe Emniyet Müdürlüğüne gerekli dilekçeleri vererek müracaatta bulunduk. Başka bir tehlike ise Taş, kum ve çakıl kamyonlarının sahil yolu üzerindeki trafik denetlemesinden kaçıp yol güzergâhını değiştirerek iç yolu tercih etmeleri de trafikte yoğunluğu artırarak kazalara sebebiyet verebilir. Bir an önce ilçe yetkililerinin bu konular üzerinde hassasiyetle durarak bir can veya mal kaybı yaşanmadan önlem almaları konusunda uyarıda bulunuyoruz. Bir can giderse eyvah para etmez. Gelin hep birlikte hareket edelim. Yarın çok geç olmadan dedi.”     


        
“ARTIK DÜZEN GEREKİYOR”
Başkan Çobanoğlu, İlçe merkezindeki üç ana caddede gün içerisinde yapılan araç parklarından dolayı yaşanan yoğunluk çirkin görüntülere neden oluyor. Gündüz saatlerinde çarşı içerisinde insan sayından fazla araç sayısı bulunuyor. Otopark yeri olarak belirlenen alanlar vatandaşlar tarafından kullanılmıyor. Vakfıkebir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İsmail Hakkı Çobanoğlu vatandaşları, esnafları ve resmi kurum çalışanlarını daha duyarlı olmaya ve uzun süreli parklarda otoparkları kullanmaya davet etti. Başkanı Çobanoğlu, uzun süreli parklar yüzünden yol güzergâhlarında bulunan yolcu çepleri sürekli olarak araç istilası altında olduğunu söyledi. Otoparkların kullanılmadığından dert yandı. Bu otoparklara tek bir araba koyan yok. Çarşıda hiç bir boş yer yok. Esnaf getiriyor iş yerinin önüne koyuyor, vatandaş getiriyor koyuyor aynı araba akşama kadar çarşı içini işgal ediyor. Yolcu geliyor, müşteri geliyor, zaruri durumu olan bir insan geliyor yer bulamıyor. Çarşıya sabah gelip arabasını bırakıp akşama kadar kahvede oturan insanlar var. Bizim çarşıda yola oyuncakçı oyuncak doldurur, beyaz eşyacı bisiklet, buzdolabı, çamaşır makinesi doldurur, inşaat malzemeleri doldurulur kalan yerlere de araba dolar.
“PARK SORUNU BİRÇOK ESNAFIN İŞİNİ OLUMSUZ ETKİLİYOR”
İlçe çarşısında hiçbir düzen olmadığından şikayetçi olan Çobanoğlu, “Bizim çarşımızda hiç bir düzen yok. Herkes gideceği yerin kapısına kadar arabasıyla gidip orada durdurmaya çalışıyor. Otoparka arabamı koyup iki adım yürüyeyim diyen hiç kimse görmedim ben bu güne kadar. Gereğinden fazla müsamaha gösteriliyor. Bazen çarşıda iki sıra park olduğunu bile görüyoruz. Yol tek şeride düşüyor. Sabahtan akşama kadar araba park etme huyunu insanlarımızın artık bırakması gerekiyor. Çarşının içi boş olacak, işi olan vatandaş 15-20 dakika durup gidecek. Ben buradan trafik ekiplerini göreve davet ediyorum. Bu çarşıya bir düzen getirilsin artık. Çarşının içine ben koyuyorsam arabamı bana da ceza yazsınlar. Bu park sorunundan şikayetçi olan esnaflar da var, mağduriyeti bizzat yaratan esnaflarda var. Park sorunu birçok esnafın işini olumsuz etkiliyor. Aileler çarşıya gelemiyor. Yoldan kaldırımdan geçemiyor. Çarşıda araba sayısı kadar insan yok. Biz bu sıkıntıları dile getirince suçlu biz oluyoruz.  Ama olsun biz suçlu olalım, bu çarşıya da bir düzen getirilmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.