İYİ Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Alpaslan Beşli, yerel seçimlerde vaat edilen projelerin hayata geçirilmemesi ilçe halkımız tarafından tepkilere neden olurken ilçemiz yerinde saymaya devam ediyor dedi.

İYİ Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Alpaslan Beşli; Gazetemizi ziyaret ederek Yazı İşleri Müdürümüz Ahmet Kamburoğlu’na ilçe ve ülke gündemine dair konularda açıklamada bulundu.  Başkan Beşli, Yerel seçimlerde vaat edilen projeler bir türlü hayata geçirilmedi. Sadece göstermelik olarak kitapçıklara basılan projeler yoksa bir hayal ürünümüydü? Dedi.

“İLÇEMİZ YERİNDE SAYMAYA DEVAM EDİYOR”

 Başkan Beşli, “Vakfıkebir Belediyemizin Vakfıkebir’e kazandırdığı plaj, afişlerde ve kitapçıklarda yayınlandığı gibi kafeteryalı mükemmel bir görselliğe sahip olarak hizmete açılmadı. Bu şekli ile yazın gurbetçilerimizin ilçemize geldiklerinde gidecekleri plajımız yok. Bizlerin önerisi ise eğer belediyemiz çalıştıramayacaksa bir an önce bir ihale yapıp işletme hakkını ihaleyi alan kişiye versin çalıştırsın. Hem plaj temiz ve sağlığa uygun olur. Hem de kafeteryası da çalıştırılarak gelen misafirlerimize mahcup olmamış oluruz.  Ayrıca bölgemiz için önem arz eden ve ilçemizin en önemli turizm kaynaklarından birisi de Karadağ Yaylasıdır. Bölge insanımızın ve ilçeye gelen misafirlerimizin nefes almak için gidecekleri Karadağ yaylamızın yol sorunu söz verildiği halde yıllardır yapılamaması, ilçemizin kanayan yarasıdır. İlçe merkezimizde yer alan belediye parkımız içler açısı durumdadır. Belediye parkımızın sorunlarının çözülemeyip halkımızın kullanımına sunulamaması ilçemiz için utanç verici bir durumdur. Seçim vaadi kapsamında olan sokak hayvanları sorununun bir türlü çözülememesi de ayrı bir problemdir.  Eski ceza evinin Vakfıkebir kültür merkezine dönüştürülüp bir an önce halkımızın hizmetine açılması gerekmektedir. İlçemizin yetiştirdiği önemli değerlerden biri olan dünyaca ünlü karikatürist ve gazeteci-yazar Hikmet Aksoy’un isminin de buraya verilmesi halkımızın beklentileri arasındadır. İlçemizin trafik ve park sorununun biran önce kalıcı olarak çözüme kavuşturulması ilçenin huzur ve refahı açısından önemlidir. Özellikle Trabzon’a ikinci bir üniversite verilmesinin ardından ilçemize önemli bir fakültenin kazandırılması için gerekli çalışmaların bir an önce başlatılması gerekmektedir. İlçemize kazandırılacak Fakülte için yapılacak çalışmalara biz de İYİ Parti İlçe Teşkilatı olarak ne katkı gerekiyorsa vermeye hazırız dedi.”

“GENÇLERİMİZ İŞSİZ VE GELECEKTEN ENDİŞELİ”

Başkan Alpaslan Beşli ülke gündemini değerlendirirken özetle şunları söyledi: "Üzülerek görüyoruz ki! ülkemiz kötü yönetiliyor. Özellikle ekonomideki başarısızlık, iktidara yakın kaymak tabaka dışındaki herkesi fazlasıyla sarsmaktadır. Bırakın liderin saray hayatını, AKP'li danışmanların bile milyonlarla oynadığı, birkaç yerden yüklü miktarda maaş alanların sayısına her geçen gün yenilerinin eklendiği günümüzde, vatandaşımızın bedava dağıtılan patates ve soğana muhtaç hale getirildiğini içimiz parçalanarak görüyoruz. Bunu milletimiz de görüyor ve inanıyorum ki ilk seçimde halkımız iktidara gerekli cevabı verecektir. Gençlerimiz işsiz ve gelecekten endişeli. Çalışanlarımız sefalet ücretine mahkum. Emekli perişan, çiftçi umutsuz. Buna rağmen Türkiye, makam araçlarında dünya rekorunu elinde bulunduruyor.  Almanya’da 9 bin, Japonya’da 10 bin, Fransa’da 8 bin makam aracı varken, ülkemizde bu sayı 125 bin civarında. Milletin hizmetkârı olduklarını iddia edenlerin nasıl bir lüks içinde yaşadıkları bu kadar nettir. Yolsuzluk ve hırsızlıkla elbette mücadele edilmelidir ancak öncelikli mücadele yüzsüzlük ve arsızlıkla yapılmalıdır dedi."

“AKP HÜKÜMETİ, KENDİ VATANDAŞINI 15 GÜN BAKAMADI”

Başkan beşli; "Pandemi bütün dünyayı etkiledi ve bu süreç iktidarların milletine verdiği değeri de gayet net bir şekilde gösterdi. Ülkemizde esnaf ve milyonlarca çalışan evine ekmek götüremez hale geldi. Suriyeli sığınmacılara bugüne kadar 60 milyar dolardan fazla kaynak ayıran AKP hükümeti, kendi vatandaşını 15 gün bakamadı, tam kapanma yaparak salgını kontrol altına alamadı. Kendi çıkarları söz konusu olduğunda ülkenin kaynaklarını har vurup harman savunanlar, vatandaşa gelince para bulamıyor! Hal böyleyken halen Kanal İstanbul gibi aciliyeti olmayan işlerde inat eden bir buyurgan anlayışın ülkeyi nereye sürüklediği de aşikârdır. Yaklaşık 20 yıldır muhalefete muhalefet ederek, algılarla ülkeyi yönettiler ancak artık yolun sonu geldi. Ne yaparlarsa yapsınlar, milleti bir daha kandıramayacaklar. Yolun sonu görülüyor dedi."

Başkan Alpaslan Beşli; 23 Nisan Ulusal egemenli ve çocuk bayramını kutlayarak, 23 Nisan tüm dünya çocuklarına sağlık, barış ve mutluluk getirmesini diliyorum dedi.