Muhtarlarla beraber yapılan toplantıda kömür fiyatlarının arttığını ve sitelerde oturmanın ultra lüks olduğunu ve İlçemize doğalgazın ne zaman geleceği sorusu üzerine müjdeli haberi veren Başkan Balta, muhtarlar tarafından alkışlandı.

Başkan Muhammet Balta,  doğalgazın uzun zamandır gündemde olduğunu belirterek çalışmaların daha önce başlaması gerektiğini ancak BOTAŞ’ın irsale hattını teslim edememesinden kaynaklı firmada çalışmalarını geri çekti. Cezaevi caddesi ve 14 Şubat Caddesi’nin bir kısmında yaptığımız yenileme çalışmalarında işçiliği bizim tarafımızdan malzemesi onlar tarafından doğalgaz alt yapısını oluşturduk. 2019 seçimleri öncesi ilçeyi baştanbaşa gezerek doğalgazın hangi hatlardan yapabileceğimizin keşif ve çalışmalarını yapmıştık. Dönemim enerji bakanı Sayın Berat Albayrak’ın Bölgede Vakfıkebir ve Beşikdüzü OSB’lerin olması münasebetiyle lisans programına alınmasını sağladı. Geçen yıl aksamaların giderilmesi için AKSA Firması ile görüştüğümüzde Çamlık Bölgesinde arazı kiralayalım ve çalışmalarımıza bir an önce başlayalım dedik. BOTAŞ gazı getirdi, getirmedi taşımalı sistem üzerinden hem Vakfıkebir tarafı hem de Beşikdüzü tarafına gaz vermeye başlayalım dediler. Kiralama için vatandaşlarla anlaşma yapılamadı. Fakat Beşikdüzü tarafında bir istasyon inşasına devam ediyorlar. Yapılacak çalışmalarda kullanılacak makinelerin bir kısmı da bizim kademede bekliyor.

“BU KIŞ DOĞALGAZIN İLÇEMİZE ULAŞMASINI ARZU EDİYORUZ”

Firma ile görüştüğünü belirten Başkan Balta, Nisan ayında çalışma yapacak firmanın belirleneceğini söyledi. Firma belli olduktan sonra da kazı çalışmaklarına başlanacak. Şu an çok soruluyor ve çok talep ediliyor. Enerji ve kömür fiyatlarının artmasıyla birlikte ciddi bir yük var. Doğal gaz ilk yatırım maliyeti yüksek olan bir iş. Çok soruluyor. Aslında süreç çok uzun vade olarak görülürken BOTAŞ bu hattı getirmezse bizim kolay kolay karayolu hattından kavuşmamız mümkün olmayacak. Karayollarının bu konuda çok sıkı bir duruşu var. Kendi yol güzergâhından doğalgaz gelmesine asla müsaade etmiyor. Bir şans yakaladık. Bu konuda vatandaşın duyarlı olması lazım. Çoğu doğalgaz firması bir an önce başlamak istiyor. Bir an önce sitelere girerek bu yıl içersinde merkeze kadar getirmeyi planlıyoruz. Yerleşimin yoğun olduğu bir yerde yani nüfus yoğunluğu olan Kemaliye Mahallesine kadar ulaştırabilirsek, Körez Mahallesi’nin alt kısmı, Cumhuriyet Mahallesi ve Çarşı Mahallesi Yalıköy’de dahil yoğunluğun olduğu yerlerde 15 bin nüfus var. Vakfıkebir’in %50’sinin doğalgaza erişimini sağlayacağız. Amacımız ilçemizin daha uç noktasına doğalgazı ulaştırmak. Maliyet artışlarından dolayı firmalar ihalelerden çekiliyor. Kazı yapan firmalar bile bu gün maliyetler yüzünden bırakıp kaçıyor. Maliyeti ortaya çıkararak yatırım yapmaya zorlanıyoruz. İhale ediyorsunuz maliyetler artıyor. Doğalgazın takipçisiyiz. Sürekli görüşüyoruz, zaman zaman kamuoyunu basın vasıtasıyla bilgilendiriyoruz. İnşallah bu kış doğalgazın ilçemize ulaşmasını arzu ediyoruz. Vatandaşımız ciddi anlamda rahatlayacak. Bu artan maliyetlerle doğalgaz bağlantısı yaparak vatandaşımız rahatlayacak dedi.