Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, COVİD- 19’la ilgli olarak ilçe genelinde yapılan mücadele çalışmaları ve alınması gereken önlemler konusunda kamuoyunu bilgilendirdi.


 
Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Belediye Başkanı Muhammet Balta, “Öncelikle kamuoyunu böyle bir hassas konuda bilgilendirme yaptığınız için teşekkür ediyorum. Bu konuda basınımızın vatandaşlarımızı doğru bilgilendirmesi çok önemli. Biz sadece bakanlığımızın önerileri doğrultusunda, onların tavsiyeleri ve alınması gereken tedbirlerin vatandaş tarafından uygulanmasının önemli olduğunu belirtmek istiyorum öncelikli olarak. Elbette ki toplumda bir bilincin oluşması bu nokta da önemli. Bu konuda bizler korunmak amaçlı bu işlemleri yapıyoruz. Şu anda halkımızın yoğun olarak kullandığı kapalı mekanlarda dezenfekte çalışmaları yürütüyoruz. Aynı zamanda büyükşehir belediyemizde bu çalışmaları camilerde yürüttüler. Bizde belediye olarak hem kendi kurumumuzda, hemde resmi kurumlarda, bankamatiklerde, bankalarda ve otobüslerde ve yolcu duraklarında, ayrıca ilçemizde taşımacılık yapan minibüslerde bu çalışmaları yürütüyoruz” dedi.
 
“AMACIMIZ ÖNLEM ALMAK”
Balta, “Bu doğrultuda amacımız önlem almak. Bu konuda hem bir bilinç oluşturmak, hemde böyle bir vaka olacaksa, onun önüne geçmekle alakalı önleyici çalışmalar yürütüyoruz. Asıl önemli olan bu nokta da Bakanımızın ve bakanlığımızın, diğer bakanlıklarla birlikte yaptığı bilgilendirmeleri vatandaşlarımızın çok dikkatli takip edip, bunlara uyması çok önemli. Siz basın mensuplarının aracılığı ile şunu da özellikle belirtmek isterim. Bölgemizde umre ziyaretleri yoğun şekilde oluyor. Son dönemde gelen vatandaşlarımızı tedbir amaçlı devletimiz Sağlık Bakanlığımızın doğrultusunda karantina altına altı. Gerekli sağlık taramalarını yapıyorlar. Ama daha önce gelmiş olan vatandaşlarımızın da en azından bakanlığımızın belirttiği 14 günlük süreyi evlerinde geçirmeleri, varsa eğer umreden gelenleri vatandaşlarımızın da ziyaret edilmemesinin önemli olduğunu sizlerin aracılığı ile belirtmek istiyorum” ifadelerine yer verdi.