Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremin ardından Vakfıkebir Belediyesi arama kurtarma çalışmalarına katılmak için bir ekip oluşturmuş ve arama kurtarma çalışmalarına katılmak için deprem bölgesine göndermişti. Daha sonra ise hasar tespit çalışmalarında bulunmak üzere Belediyenin teknik personelleri deprem bölgesine göndermişti. Görevleri sona eren tüm ekip Başkan Muhammet Balta’yı makamında ziyaret ederek bölgedeki izlenimlerini aktardılar. Başkan Muhammet Balta, özveriyle görev yapan personelini kutladı.

“ÖZVERİYLE GÖREV YAPAN PERSONELİNİ KUTLADI”

Kahramanmaraş da görev yapan ekip, ilçeye döndü. Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta makamında ağırladığı belediye personeline teşekkür etti ve özveriyle görev yapan personelini kutladı. 6 Şubat’ta meydana gelen depremin hemen ardından ekiplerin bölgeye sevk edildiğini belirten Başkan Balta, “6 Şubat 4.17’de meydana gelen depremden sonra tüm Türkiye de olduğu gibi bizde hemen harekete geçtik. Hemen ardından Kaymakamlığımız, kamu kurum ve kuruluşlarımız ve sivil toplum örgütlerimizle birlikte istişare içerisinde neler yapabileceğimizin çalışmalarını başlattık. Arama kurtarma ve yardım dağıtma ekibimizi oluşturarak makine ekipman desteğimiz ile birlikte bölgeye gönderdik. Planlamaları yaptık. Arkadaşlarımız doğrudan Kahramanmaraş’a gittiler. Ve hemen arama kurtarma faaliyetlerine katıldılar. Diğer arama kurtarma ekipleri ile birlikte faaliyetlerini sürdürdüler. Tabi o dönemde bölgede hava sıcaklığının eksi 20’ye kadar düştüğünü söylemekte fayda var. Biz Vakfıkebir Belediyesi olarak arama-kurtarma, teknik personelin yanı sıra temizlik işlerinin yürütülmesi için de bir ekip oluşturarak arkadaşlarımızı ve araç desteğimizle birlikte bölgeye gönderdikten sonra ilçemizde toplanan ekmek, gıda, giyecek ve odun ihtiyaçlarını bölgeye gönderdik” diye konuştu.

“BÜYÜKLERİMİZE HER ZAMAN MİNNETTARIZ” “BÜYÜKLERİMİZE HER ZAMAN MİNNETTARIZ”

“İLÇE HALKIMIZLA GURUR DUYDUM”

6 Şubat itibariyle ilçemizde yardım kampanyası başlattıklarını belirten Belediye Başkanı Muhammet Balta, “Tüm Vakfıkebir’liler, her yaştan, her ruhtan tüm ilçe halkımız adeta bir yardım yağmuruna tuttular bizi. Bu özverili ve duyarlı davranışlarından dolayı ilçe halkımızla gurur duydum. Gönüllülerimiz vardı. Kaymakamımız başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarından, Ortaokul, lise, üniversite’den, emeklilerimizden, esnaflarımızdan, işadamlarımızdan, STK temsilcilerinden, belediye personelinden oluşan. İlk 5 gün durmaksızın çalıştılar. Olağanüstü yardım toplandı” dedi. İlçemizden yirmi Tır’ın üzerinde yakacak, gıda, ekmek, su ve benzeri ihtiyaçları deprem bölgesine gönderdiklerini belirten Başkan Balta, “İlçemizde Tır çalıştıran firmaların yanı sıra bu anlamda bölgemizdeki tüm TIR şoförlerine çok teşekkür ediyorum. İlk günden itibaren bizimle temas kurarak yardım etmek için emrinizdeyiz diyerek yanımızda oldular dedi.

“ONLAR BİZİM BURADA MİSAFİRİMİZ”

Başkan Balta, Ben kahraman çalışma arkadaşlarımın hepsine minnetlerimi, teşekkürlerimi, takdirlerimi sunuyorum. İyi ki varsınız. Yaraları sarmaya devam edeceğiz. Deprem bölgesinden birçok vatandaşımız Türkiye’nin farklı noktalarına yerleşiyorlar. Kimisi yakınlarının yanına gidiyor, kimisi en güvenli gördüğü bölgeye gidiyor. İlçemize de gelen vatandaşlarımız var. Onlar bizim burada misafirimiz. Sevdiklerini, yakınlarını kaybettiler. Vakfıkebir’de şuanda Kaymakamlık ile Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü koordinasyonunda gelen depremzedelerin barınmaları sağlandı. Biz de ilçe genelinde çalışmalara devam ediyoruz. Gençlik Merkezimizi yardım merkezi haline getirdik. Burada giysi ve gıda reyonu açıldı. Oradan depremzedelerimiz gelip ihtiyaçlarını alıyor. Ayrıca yapılacak yardımların gençlik merkezine teslim edilmesi önemli” dedi.