Vakfıkebir Atatürk Ortaokulu’nun yenilenen salonun açılışında konuşan Belediye Başkanı Muhammet Balta, “Sağlık, eğitim, güvenlik devletin vermesi gereken görevlerdir ama; zaman zaman imkanlar yetmiyor, yetmeyebiliyor; bu yüzden velilerin okullarımıza sahip çıkması lazım” dedi.


 
Açılış sırasında Okul Müdürü Çetin Zaim, Belediye Başkanımıza eğitim- öğretime yaptığı katkılardan dolayı kendilerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Var olsunlar, sağ olsunlar. Bu hizmetlerin devamını diliyor, saygılar sunuyorum” ifadelerini kullandı.
 
 
Tabanı ve seyirci trübünleri tamamen belediye kaynakları tarafından yenilenen Vakfıkebir Atatürk Ortaokulu çok amaçlı salonunun açılışında bir konuşma yapan Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, zaman zaman duygulu anlar yaşadı. Başkan Balta konuşmasında, “Anlamlı bir iş için burdayız. İnsan duygulanıyor gerçekten. Bu salonda, bu sahnede, gece düzenlemiş ve hororn oynamış bir kişi olarak ve belediye başkanı olarak bu salonda bulunuyorum. Lise yıllarımda ilçemizde çok amaçlı salon sadece burasıydı. Dolayısıyla yıl sonu etkinliklerimizi bu salonda gerleşleştiriyorduk. Hatta vatandaşlarımız da yazın düğün slonu olarak burayı kullanıyorlardı. Aynı zamanda topluma hizmet eden bir salondu burası. Bu tür salonlarımızın okullarımızda olması çok önemliydi. Bu gün ailelerimiz sadece moda odaklanmış, iyi bir isme odaklanmış ama çocuklarımızın sanatsal ve sportif alanda faaliyet göstermelerini  el ele desteklemelerini çok arzu ediyoruz. Gerçekten göz bebeği bir okulumuz. Okulumuz çok büyük ve ciddi ihtiyaçları oluyor. Ahmet Altın Bey de burada. Şu anda öğretmenevi müdürü ama buraya Yalıköy’den geldiğinde yakamızı hiç bırakmadı. O zaman İl Genel Meclisi Üyesi idik” dedi.

“BU GÜN ÇOCUKLARIMIZ MODERN ORTAMLARDA EĞİTİM- ÖĞRETİM GÖRÜYORLAR”
Balta: “Sayın Valimiz rahmetli Recep Kızılcık’ı burada anmadan geçemeyeceğim. İnsanları anmak lazım, hatırlamak lazım. Rahmetli Recep Kızılcık Valimiz silah ruhsatı verirken bağışları merkezde topluyordu. Kendilerine çıktım ve dedim ki; ‘Sayın Valim, biliyorum hassasiyetinizi, bu parayla bir okul yapacaksınız ama benim ilçemde böyle bir okul var. Müsaade ederseniz, Vakfıkebir’den gelecek silah ruhsatlarının bağışlarını sizlerin tensipleriyle beraber bu okulu yaptırmak istiyoruz’ diyerek O’ndan özel izin almıştım ve bir çok ihtiyacı gidermiştik. Boya konusunda da çok çetin mücadelelerimiz olmuştu. Bu okul için çok ciddi mücadele verilmiş. Herkesin emeği var. Emeği geçenlereşahsım adına, ilçemiz adına, çocuklarımız adına çok teşekkür ediyorum. Elbet de fiziki imkanlar önemli. Geçmişe, bizim dönemimize dönüp baktığımızda fiziki imkanlar çok kısıtlı idi. Okullarımızda sınıflarımızı biz temizlerdik, sobamızı biz yakardık, odunumuzu biz okula taşırdık. Üç kilometre yoldan yürüyüp gelirdik. Geçen bir kar yağdı, okullar tatil yapıldı. Benim zamanımda belden aşağı kar yağmıştı ve bu karda okula gittiğimi çok iyi hatırlıyorum. Tatil diye bir kavram yoktu ve zor şartlarda okul hayatını sürdürdük. Bu gün çocuklarımız çok daha modern ortamlarda eğitim- öğretim hayatlarını sürdürüyorlar” şeklinde konuştu.
 
“ÇOCUKLARIMIZ GÜZEL GÜNLERDE KULLANSINLAR”
Başkan Balta konuşmasının sn bölümünde ise, “Buradan istediğimiz şu: Velilerimizin biraz daha duyarlı olması. Sağlık, eğitim, güvenlik devletin vermesi gereken görevlerdir ama; zaman zaman imkanlar yetmiyor, yetmeyebiliyor. Velilerimizden istediğimiz, okul- aile birliğimizin ve başkanlarımızın arzu ettiği, velilerin okula destek olması. Destek olunduğunda bazı ihtiyaçlar karşılanabilir. Yapacağınız katkı, sigara içen bir insanın aylık sigara parası bile değil. Okul- aile birliği yasal olarak bunu talep edemiyorlar ama bir veli olarak, bir belediye başkanı olarak bunu rahatlıkla talep edebilirim. Okullarımıza sahip çıksınlar. Elbet de sahip çıkıyorsunuz, bizler de sahip çıkıyoruz ama; yöneticilerimiz daha iyi şartlarda çocuklarımızın eğitim- öğretim alması ve diğer faaaliyetler için ellerinden geleni yapıyorlar. Bizler de onlara destek olmak durumundayız. Emeği geçenlere, belediye personelimize, burayı yapan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Onlardan Allah razı olsun. Çocuklarımız da güzel günlerde kullansınlar”dedi.