Türkiye Yeşilay Cemiyeti Doğu Karadeniz Bölge Koordinatörü Köksal Boz, Vakfıkebir Toplum Sağlığı Başkanı Dr.Ozan Önen, Trabzon Şube Başkanı Işıl Demir Güner, Yönetim Kurulu Üyesi Hayri Öztürk ve Vakfıkebir Temsilcisi Yavuz Sayın ile birlikte Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta’yı makamında ziyaret ederek, “Renklerini yeniden kazananlar’ isimli kitabı hediye ettiler. Vakfıkebir ilçesinde yapılacak projeler ve çalışmalar ile ilgili görüş alışverişinde bulundular.

VİCDANINIZ SIZLAMAYACAK MI? VİCDANINIZ SIZLAMAYACAK MI?

“BAĞIMLILIK ÇOK ÖNEMLİ BİR KONU”

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Doğu Karadeniz Bölge Koordinatörü Köksal Boz “Yeşilay olarak gönüllü ve çok kutsal bir görevi icra ediyoruz. Vatandaşlarımızı bilinçlendirici faaliyetlerde bulunmak için çalışmalar yapıyoruz. Üye çalışmalarımızı aksatmadan sürdürüyoruz. Yönetim kurulu toplantılarımızı da düzenli şekilde yaparak kararlar alıyoruz. Bağımlılık gerçekten çok önemli bir konu. Okullar açılıyor. Yetişkin bir insanda bağımlılığı bıraktırmak zor olabilir. Ama imkansız değildir.  Çok büyük uğraş gerektirir. Hedefimiz okul öncesi eğitimden başlayarak hiç başlatmamaktır. Bununla uğraşıyor, sağlıklı nesiller için bire bir çalışmalarımızı yapıyoruz. Anaokullarını ziyaret ediyoruz. Üniversite, meslek okulları, liseler, stadyumlarda stant faaliyetlerimizi mutlaka yapıyoruz. Şube spor kulüplerimiz, gençlik ve kadın komisyonlarımız çalışmalarını sürdürüyor. Stant faaliyetlerimizi yaparak bilgilendirici çalışmalar yaparak farkındalık oluşturuyoruz” ifadelerine yer verdi.

“HER TÜRLÜ PROJEYE HAZIRIZ”

Son yıllarda uyuşturucu madde kullanım oranında artış gözlemlediklerini belirten Başkan Muhammet Balta, “Muhtarlarımızdan müdürlerimize, imamlarımızdan tüm STK temsilcilerimize kadar her kesime büyük görevler düşüyor. Gençlik merkezlerimiz ile sosyal hizmet merkezlerimizde bağımlı gençlerimize yönelik ücretsiz sosyal ve sportif etkinlikler düzenleyerek gençlerimizi bu illetten kurtarmak için proje üretmeliyiz ve toplumda farkındalık oluşturmalıyız” dedi. Bağımlılıkla mücadelede Yeşilay’ın veya bir kurumun tek başına yeterli olamayacağını belirten Başkan Balta, Yeşilay ile her türlü projeye hazır olduklarını sözlerine ekledi.

Yeşilay heyeti daha sonra Vakfıkebir Milli Eğitim Müdürü Ahmet Altın’ı da makamında ziyaret ederek  “Renklerini yeniden kazananlar’ isimli kitabı hediye ettiler.  Ziyarette Vakfıkebir ilçesinde yapılacak projeler ve çalışmalar ile ilgili görüş alışverişinde bulundular.