Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, COVİD- 19’la ilgili olarak yaptığı açıklamada vatandaşları daha duyarlı olmaya davet ederek virüsten bakir alanları korumaları çağrısında bulundu.


 
Başkan Balta açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Özellikle virüsün daha fazla yayılmaması için aldığımız önlemleri sürdürmenin yanı sıra anonslarla ve görevlilerimiz vasıtasıyla daha çok vatandaşımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Ancak bazı vatandaşlarımız da evlerinden çıkarak daha yüksek yerlere ve yaylalara çıkıyorlar. Bu sirkülasyon sonucu, taşıyıcı durumda olan vatandaşlarımız farkında olmadan virüsü bakir alanlara da taşımış oluyorlar. Vatandaşlarımızın böyle bir tehlikeyi de göz ardı etmemelerini  istiyoruz. Bu bağlamda amacımız, virüsün yayılma hızını düşürmek olmalıdır. Sosyal mesafeyi korumak ve hijyene kesinlikle uymak zorunda olduğumuzu aklımızdan çıkarmamamız lazım. Bizlerin serbest dolaşma yetkimiz olmasına rağmen vatandaşlarımıza örnek teşkil etmesi açısından pek fazla evden çıkmıyoruz ve süreci evden yönetiyoruz. Virüsün yayılmasını ne kadar geciktirirsek sağlık sistemini de ayakta tutmuş oluruz. Tüm vatandaşlarımızdan sağlık sisteminin çökmesini önlemek için kurallara riayet etmelerini istirham ediyorum” dedi.
 
“SOSYAL VEFA GRUBU 24 SAAT HİZMET VERİYOR”
Ülkemizin bütün il ve ilçelerinde gönüllülük esasına dayalı olarak oluşturulan sosyal vefa gruplarının 24 saat esasına göre göre ilçe merkezine uzaklık ve yakınlık mesafesine bakılmaksızın hizmet vermeye devam ettiklerinin altını çizen Belediye Başkanı Muhammet Balta, “Genel olarak sokağa çıkma yasağına uyuluyor. Ancak bazı yaşlı vatandaşlarımız maaşlarını almak bahanesiyle evlerinden ayrılıp şehre iniyorlar ve sosyal mesafe kurallarına da dikkat etmiyorlar. Onlardan bilhassa istirham ediyorum; 112, 155, ve 184 nolu telefonları veya belediyemizi aradıkları takdirde maaşları da dahil olmak üzere tüm ihtiyaçları karşılanarak evlerine kadar götürülüp teslim edilecektir. Hep birlikte ve en az hasarla bu süreci atlatmak zorundayız” şeklinde konuştu.
 
“YARDIMSEVER BİR MİLLETİZ”
Cumhurbaşkanı  ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı kampanyayı da gayet olumlu bulduğunu ifade eden Belediye Başkanı Muhammet Balta, “Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı kampanya anında karşılık bulmuş; bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları, siyasiler ve yardımsever  iş adamlarımız da kampanyaya çok yüksek oranda katılım sağlamışlardır. Kendilerine milletimiz ve devletimiz adına teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum” ihadelerini kullandı.
Başkan Balta ayrıca. “Sistemde kayıtlı bulunan işsiz vatandaşlarımızın hesaplarına bin TL yatırılacaktır. Ancak yakın bir zamanda işini kaybeden veya işten ayrılmış olup da sisteme girilmemiş vatandaşlarımıza da sahip çıkılmalı bunlar hemen bizlere bildirilmeli veya çevrelerinde bulunan hayırseverler tarafından ihtiyaçları karşılanmalıdır. Türk Milleti olarak zor günlerde birbirine sıkıca kenetlenen, bir ve beraber olan bir milletiz. İnancım şudur ki; bu süreçten de birlik ve beraberlik içinde çıkacağız İnşallah” dedi.