Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu tarafından organize edilen, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünce düzenlenen Avrupa Spor Haftası etkinliği 30 Eylül´de sona erdi. Avrupa Spor Haftası etkinlikleri kapsamında Vakfıkebir’de sportif faaliyetler dolu dolu geçti. 23 Eylül´de 81 ilde yaklaşık 250 spor branşında başlayan "Ulusal Herkes İçin Spor ve Sağlık Günleri" Vakfıkebir ilçesinde Kapalı Spor Salonunda, Gençlik Merkezinde ve Büyükliman İlkokulu öğrencileriyle çeşitli spor etkinlikleri düzenlenerek sona erdi.

7'DEN 70'E HERKESİ SPOR AKTİVİTESİ İÇİNDE OLMASINI İSTİYORUZ

Vakfıkebir Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yunus Ali Civil etkinlikler hakkında yaptığı değerlendirmede; “Çocuk ve gençlere sağlıklı yaşam ve spor yapma alışkanlığı kazandırmak, spor kültürünü tabana yayılarak demokratikleşmesini sağlamak, dijital medyayı etkin kullanarak spor branşlarının bilinirliğini arttırmak, spor, fiziksel aktiviteler gibi konular hakkında bilgi ve farkındalığı artırmak ve bireylerin spor branşlarına daha bilinçli katılımını sağlamak amacıyla 23 Eylül´de başlayıp 30 Eylül´de sona eren Avrupa Spor Haftası kapsamında ilçede değişik spor dallarında faaliyetler gerçekleştirildi. Müdür Civil, düzenledikleri aktivitelerle her yaştan insanı bir araya getirerek hareket bilincini ve sağlıklı yaşam kültürünü oluşturmak istediklerini belirtti. Sağlıklı yaşam için bölge halkını spora teşvik etmek amacıyla hafta kapsamında çeşitli sportif faaliyetler gerçekleştirdiklerini aktaran Civil, "Bu kapsamında Dart, Satranç, Okçuluk, Bisiklet, Basketbol,  Futsal, Teakwando branşlarında etkinlikler düzenlendi. Hepinizin nezdinde sporcularımızı gönülden kutluyor ve tebrik ediyorum. Avrupa Spor Haftası etkinlikleri ile ülkemizin spor alanındaki mevcut potansiyelinin etkin kullanılması ve geliştirilmesi, Türkiye'nin bir spor ülkesi olarak konumlandırılması, gerçekleştirilecek sportif etkinliklerle ülkeler arasındaki en prestijli ülke olmasını hedeflemekteyiz." dedi.

Müdür Civil, “Bu etkinlikler haftası dolayısı ile biz pek çok branşımızı tanıtma fırsatı ve spor etkinliği farkındalığını oluşturma imkanı bulmuş olduk. Federasyonumuzun ve bakanlığımızın amacı budur. 7'den 70'e herkesi spor aktivitesi içinde olmasını istiyoruz. Sağlıklı birey, sağlık bir nesil olunabilmesi için spor hayatımızın bir parçası olması lazım. Spor Haftası etkinliği de bu farkındalığı oluşturmak için yaptığımız bir etkinliktir. Vakfıkebir’de tesislerimiz oldukça fazla. Oldukça yoğun kullanılan tesislerimiz var. Biz daha fazla yoğunlaşsın istiyoruz" dedi.