31 bin projenin başladığı Tubitak 2204 B ortaokullar arası proje yarışması sürecinde son aşama olan ve 180 projenin yarıştığı Türkiye finalinde okulumuz Vakfıkebir Atatürk Ortaokulu Trabzon’u temsil etmenin gururunu yaşadı. Öğrencilerimiz Sena Semin Yıldız, Alara Şafak ve danışman öğretmenleri Adem Albayrak ile beraber bir haftalık final sürecinde Diyarbakır da yarıştılar. 

Ortaokul öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı’nca Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Matematik, Tarih, Teknolojik Tasarım, Türkçe ve Yazılım alanlarında Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması düzenlenmektedir.  Bu yıl yarışmaya 4 bin 583 farklı okuldan 17 bin 416'sı kız toplam 31 bin 1 öğrencinin hazırladığı 23 bin 968 projenin başvurusu yapıldı ve finalde 180 proje yarıştı.

“TÜRKİYE FİNALLERİNDE YARIŞMAK BİZLER ADINA GURUR VE ONUR VERİCİ”

BAŞKAN KOLTUĞUNU ECE’YE DEVRETTİ BAŞKAN KOLTUĞUNU ECE’YE DEVRETTİ

Vakfıkebir Atatürk Ortaokulu Fen ve Teknoloji Öğretmeni ve proje danışman öğretmeni olan Adem Albayrak yaptığı değerlendirmede; “Ülke derecesi alamadıklarını üzülerek belirten Albayrak, çocukların bu deneyimleri yaşamaları onların hayata atılıp sorumluluk almaları açısından son derece önemli bir etken. Albayrak, Türkiye finallerinde yarışmak ilçemiz adına ilk deneyim olmasının gurur verici olduğunu belirterek bundan sonraki yıllarda ilçemize ülke derecesi getirebilmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Albayrak, kendilerine bu süreç boyunca teknik anlamda her türlü desteği veren Veito Ar-Ge sorumlusu Melih Lutoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ahmet Altın, Okul Müdürümüz Çetin Zaim, Veito yönetim kurulu Osman Albayrak ve Cemil Albayrak başta olmak üzere bizlere destek olan dua eden, tüm ilçemize sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum dedi.”