Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1924 ve 1930 yıllarında Trabzon’u teşriflerinde ağırlandığı, 1937 yılı ziyaretinde ise konakladığı ve içerisinde vasiyetini yazdığı Atatürk Köşkü, önemiyle mütenasip hale getirilmek üzere 20 Eylül Salı günü ziyarete kapatılarak restorasyon çalışmalarına başlanmıştı. Atatürk Köşkü’nü adına yakışır hale getirmek istediklerini her fırsatta dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, restorasyon çalışmalarını yerinde gördü. 4 katlı Köşkün tüm odalarını tek tek dolaşan Başkan Zorluoğlu, çalışmalardan memnun kalırken, gördüğü eksikliklerle ilgili de gerekli talimatları verdi. Başkan Zorluoğlu’na incelemeleri sırasında ilgili daire başkanları eşlik etti.

CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINA HAZIRLIYORUZ

İncelemelerinin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Zorluoğlu, ekiplerin gayretle çalıştığını belirterek, “Çok önemli ve çok önemsediğim bir iş. Atatürk Köşkü’nü Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümüne hazırlıyoruz. Dolayısıyla bir fark ortaya koymalıyız. Son derece hassas bir çalışma gerektiriyor. Bilimsel ve teknik anlamda kuvvetli olmalıyız. Ortaya çıkabilecek bazı durumları da sürekli olarak değerlendiriyoruz. Çevresi ile birlikte tamamlandığında, Atatürk Köşkü uzun yıllar artık yeni bir tadilata ihtiyaç duymadan hizmet verecektir. Öte yandan girişten itibaren insanlarımızın bilgi edinebileceği şekilde mekanizma kuracağız” dedi.

ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLERİ UNUTMADI

"VAKFIKEBİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI AHMET İHSAN HACIFETTAHOĞLU İLE CANLI YAYINIMIZ" "VAKFIKEBİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI AHMET İHSAN HACIFETTAHOĞLU İLE CANLI YAYINIMIZ"

Büyükşehir Belediyesinin tüm projelerinde olduğu gibi Atatürk Köşkü’nün restorasyonunda da özel gereksinimli bireyleri unutmayan Başkan Zorluoğlu, “Özel gereksinimli bireylerimizin de rahatlıkla Atatürk Köşkü’nü görebilmelerini sağlayacak dokunuşlar yapmalıyız. Engelli vatandaşımız geldiğinde bir şekilde içeriye girebilmeli hatta mümkün olursa merdivenlerde mekanizmalar kurulmak suretiyle üst katlara çıkabilmeliler. Titiz çalışma yürüten ekiplerimize kolaylıklar diliyorum” ifadelerini kullandı.