Vakfıkebir Anadolu İmam Hatip Lisesi 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı okul aile birliği toplantısına İlçe Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Altın, Okul Müdürü Hayrettin Deniz, Dernek Başkanı Ali Uçar, Okul Aile Birliği Başkanı Yasin Yıldız ve yönetiminin yanı sıra velilerin katılımı ile okulun konferans salonunda gerçekleşti. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşını ardından açılış konuşmasını Okul Müdürü Hayrettin Deniz yaptı.

“ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİNİ ŞEKİLLENDİREN İNSANLARIZ”

Okul Müdürü Hayrettin Deniz konuşmasında özetle şu konulara yer verdi: “Sizlerle birlikte öğrencilerimizi İnşallah en iyi şekilde yetiştirmek için ekibimizle birlikte elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz. Bu çocuklar bizim geleceğimiz. Bu geleceği bizler, bu günden okul olarak, öğretmenler olarak, veliler olarak şekillendiren insanlarız. Çocuklarımızı yetiştirirken iki ana hedefimiz var: Burası Anadolu İmam- Hatip Lisesi. Anadolu İmam- Hatip Lisesi öğrencilerinin her birinin, gerçekten vatanını, milletini seven; inançlı, ahlaklı, düzgün, dürüst öğrenciler olmasını istiyoruz. Çünkü biz ancak öğrencilerimizi bu şekilde yetiştirebilirsek kendimiz için, çocuklarımız için, ülkemiz için, geleceğimiz için bir şeyler yapmış oluruz. Sevgili Peygamberimiz (sav) bir hadis-i şerifinde, ‘Hiçbir anne ve baba evladına güzel ahlak ve terbiyeden daha büyük bir miras bırakmamıştır’ diye buyuruyor. Öyleyse evlatlarımıza bırakacağımız en büyük miras ne evdir, ne arabadır, ne ticari bir mekândır; güzel ahlak ve terbiyedir. Bizim birinci hedefimiz bu. Biz, bunu gerçekleştirmek için çaba sarf etmek durumundayız.  Okullar öğrencilerle daha güzelleşiyor” şeklinde konuştu.

“AMACINIZ İYİ VE ŞUURLU BİR NESİL YETİŞTİRMEK OLMALIDIR”

VAKFIKEBİR TÜRKİYE ŞAMPİYONU VAKFIKEBİR TÜRKİYE ŞAMPİYONU

Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan ise konuşmasında; “Eğitimin kalitesinin daha da artırılması noktasında vizyon projelere imza atıldıkları için okul idaresi, okul aile birliği yönetimi ve dernek üyelerini kutluyorum dedi. Uzan; Değerli velilerimiz, okullarımızı geziyoruz ve öğrencilerimizi tanıyoruz. Okul idarelerimizin öncülüğünde öğretmenlerimiz ile birlikte toplantılar yapıyoruz. Bu ziyaretlerimizin sonucunda gözlemliyoruz ki! Okulun ve eğitimin olmazsa olmaz en büyük parçası ailedir. Aile sadece çocuğunu okula göndermesi, öğretmene göndermesi, fiziki koşulların iyi olması yeterli değil. Aile olarak içinden geçtiğimiz süreç çok zorlu. Teknolojik anlamda yoğun bir dünyada yaşıyoruz. Bizler dijital mecraya göçmen bir toplumuz. Ancak gençlerimiz dijital mecranın içinde doğdu. Burada çok ciddi anlamda gençlerimizi risk altında tutan bir durum var. Dijidal materyallerin kullanımı Pandemi ile birlikte daha da fazla yoğunlaştı. Buradan şunu çıkartmalıyız. Teknoloji bağımlılığı da sigara ve alkol bağımlılığı gibi bir hale geldi. Aman çocuğum her şeyin en iyisine layık, tablet, bilgisayar, laptop alayım eline vereyim demeyin.  Bunu kontrolsüz bir şekilde yapmayın. Böyle davranarak çocuğunuza iyilik yapmıyorsunuz. Kontrollü bir şekilde bu teknolojinin imkanlarından eğitim öğretime katkı sağlayacak şekilde faydalanmalıdır gençlerimiz. Aksi taktirde sosyal medya mecralarının maalesef bağımlısı ve esiri oluyorlar. Gençler bu yüzden amaçlarından ve hedeflerinden uzaklaşıyorlar. Değerli veliler sizler eğitimin önemli paydaşlarından birisiniz. Eğitimde okul yönetimi ve öğretmenler bir paydaşsa sizlerde paydaşsınız. Aileler olarak bizler çocuklarımızı djital mecralara ve sokağa bırakıyoruz. Bizler aile büyükleri olarak günlük yaşantımızın içerisinde yoğrulup gidiyoruz. Çocuklarımızın gelişiminden haberdar olmuyoruz. Bu durum karşısında maalesef Çocuklarınızı sizler değil, öğretmenler değil sokak büyütüyor kıymetli velilerimiz. Sakın buna müsaade etmeyin. Hepimizin ortak sorulmuşluğu iyi bir insan yetiştirmektir. Lütfen ben çocuğumun şu makamda olmasını istiyorum demeyin. Öncelikle iyi bir insan olmasını isteyin. Şuursuz ve karaktersiz bir doktor yada başka bir makamda olacağına olmasın. Öncelikle vatanını ve bayrağını seven ahlaki değerlere önem veren iyi bir insan olsun. Bu konuda hepimizin üzerine sorumluluklar düşüyor. Çocuklarınıza iyiyi, doğruyu, dürüstlüğü, riyakârlılıktan kaçınmayı, hoşgörüyü, alçak gönüllülüğü gerçekten ittirak ettirmeliyiz. Çocuklarımıza İslam ahlakını, peygamber efendimizin ahlakını öğreterek yaşatmalıyız. Bunlar sadece öğretmenlerimizin verdiği ile kalmamalı. Belli bir yaştan sonra çocuklarınıza dokunamayacak bükemeyeceksiniz. Bu süreçleri iyi değerlendirmenizi sizlere öneriyoruz. Elinizi ve gözünüzü çocuklarınızın üzerinden çekmeyin. Okul yönetimine ve öğretmenlerimize destek olmalısınız. Amacınız iyi ve şuurlu bir nesil yetiştirmek olmalıdır. Aile olarak sizler sorumluluklarınızı bilerek hareket etmelisiniz dedi.

Konuşmaların ardından görev süresi sona eren Okul Aile Birliği Başkanı Yasin Yıldız ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür plaketi takdim edildi. Okul Aile Birliği seçimlerinde yeni başkan Samet Çimşit seçilirken yönetim kurulu Mustafa Güdü, Neriman Kızkaban, Tamer Öztürk ve Tahsin Tosun’dan oluştu. Yeni yönetime görevlerinde başarılar diliyoruz.