Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Vakfıkebir İlçe Başkanı Orhan Burhan Baltürk, merhum Alparslan Türkeş'in vefatının 26. yıl dönümü münasebetiyle 4 Nisan Pazartesi günü İkindi namazına müteakip Vakfıkebir Merkez Eski Camii’nde Kuran’ı Kerim okutularak dualar edilerek anıldığını dile getirdi.

“TÜRKEŞ, 26 YIL ÖNCE ARAMIZDAN AYRILDI”

Milliyetçi Hareket Partisi’nin Kurucu Lideri Merhum Alparslan Türkeş’in vefatının 26. yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen Mevlit sonrası açıklamada bulunan MHP Vakfıkebir İlçe Başkanı Orhan Burhan Baltürk şunları söyledi: “Hareketimizin temelini atan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde MHP’yi temsil etme onurunu bizlere yaşatan Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey’i vefatının yıl dönümünde rahmetle, dualarla, minnetle anıyoruz.”

“ ÖMRÜNÜ TÜRK MİLLETİ’NE ADADI”

Baltürk şöyle devam etti: “Başbuğ Alparslan Türkeş, devlet ve millet hayatımızda çok müstesna yeri bulunan, Türk siyasetinde ve Türk devlet hayatında derin izler bırakan, komünizme, kapitalizme, her türlü emperyalizme ve Türkiye’yi küresel sömürgeci güçlere peşkeş çeken ihanet şebekelerine karşı mücadele eden, bu yolda durmayan, bıkmayan, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Türk Milleti’nin bekası için ömrünü vakfetmiş büyük bir devlet adamı ve bir liderdi. O kısaca, muhteşem bir Türk, muhteşem bir Türk milliyetçisiydi.”

 “TÜRKEŞ’İN DEMOKRASİ VE HUKUK ÖNCELİĞİ”

2 NİSAN OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ 2 NİSAN OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Başkan Baltürk “Çıktığı yolda azim ve kararlılıkla yürüyen ama asla geriye dönmeyen, çilelere direnen, zorluklar karşısında yılmayan, ülkülerinden taviz vermeyen, inanmış bir dava, bir mücadele insanı olan Başbuğumuz Alparslan Türkeş, aynı zamanda demokrasi ve hukukun üstünlüğü için de yaşamış bir devlet adamı olarak hafızalardadır.” ifadesini kullandı.

 “RAHMETLE, MİNNETLE YÂD EDİYORUZ; RUHU ŞAD OLSUN”

Başkan Orhan Burhan Baltük, “4 Nisan 1997’de aramızdan ayrılan Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey’in emanet ettiği bayrak, kuşkusuz bugün emin ve ehil ellerdedir ve kıyamete kadar yaşayacaktır. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi’nin liderliğinde Ülkücü-Milliyetçi Hareket, kutlu emaneti yaşamak ve yaşatmak için dimdik ayaktadır. Başbuğumuzun izinde, Liderimizin emrinde olarak ülkemize, milletimize hizmet yolunda yorulmaya, bu onuru ömür boyu taşımaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey’i, Vakfıkebir ilçemizde rahmetle, minnetle yâd ediyoruz; ruhu şad olsun!”

“TÜRK SİYASETİNDE ÇOK ÖNEMLİ İZLER BIRAKTI”

25 Kasım 1917 yılında Kıbrıs'ta doğan Başbuğ Alparslan Türkeş 1933 yılında Türkiye'ye geldi. Siyasi hayatına da yansıttığı askeri disiplini edindiği Kuleli Askeri Lisesi'ne kayıt oldu. 1938'de ise genç bir teğmen olarak Harbiye'den mezun oldu. 1963 yılında Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisinin adı, Milliyetçi Hareket Partisi olarak değiştirildi ve Başbuğ Alparslan Türkeş Genel Başkan seçildi. 1975-1977 yılları arasında başbakan yardımcılığı ve Devlet bakanlığı yaptı. Devamında ise Ülkü Ocakları ve Büyük Ülkü Derneğini kurdu. Başbuğ Türkeş 4 Nisan 1997'de 80 yaşında geçirdiği kalp krizi sonucu yaşama veda etti. Alparslan Türkeş'in naaşı Beşevler'deki anıt mezara defnedildi. Türkiye'nin tüm illeri ile KKTC, Kırım, Balkanlar, ve Türkistan'daki Hoca Ahmet Yesevi'nin türbesinden getirilen topraklar mezarına konuldu.