“SAHİL PARKIMIZIN YAPIMINA BU YIL İÇERİSİNDE BAŞLAYACAĞIZ” “SAHİL PARKIMIZIN YAPIMINA BU YIL İÇERİSİNDE BAŞLAYACAĞIZ”

Vakfıkebir İlçe Müftülüğü Engelli Koordinatörü Davut Bayraktar'ın; İlçe Müftülüğü, Trabzon İl Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğü ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı işbirliği ile özel eğitim öğrencilerine yönelik organize ettiği etkinlik kapsamında, ilçedeki Atatürk Ortaokulu'nda eğitim öğretim gören hafif düzey özel eğitim sınıfı öğrencileri için Trabzon Akvaryum'a gezi etkinliği düzenlendi.

İlçe Müftüsü Şükür Küçük, Trabzon İl Müftülüğü Şube Müdürü Seyfullah Hacıfettahoğlu, İl Müftülüğü Engelli Koordinatörü Hâl Camii Müezzin Kayyımı Selim Çolak'ın da katıldığı etkinliğe öğretmen ve rehberleri eşliğinde, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Muharrem Çimşit'in gönderdiği araçlarla götürülen öğrenciler, Trabzon'da bulunan ve dünyanın tünel içine inşâ edilen ilk akvaryumu olan 'Trabzon Akvaryum'u gezdiler.

Geziye katılanlara Trabzon İl Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğünce özel bir restoranda yemek ikramında bulunuldu. İlçe Müftüsü Şükür Küçük burada yaptığı konuşmasında, Vakfıkebir İlçe Müftülüğü Engelli Koordinatörü Davut Bayraktar'ın, İl Müftülüğü Engelli Koordinatörü Selim Çolak ile birlikte organize ettiği etkinlik için kendilerine teşekkür etti. Müftü Küçük, araç teminini sağlayan Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Muharrem Çimşit'e, Atatürk Ortaokulu Müdürü Çetin Zaim'e, öğrencilere, öğretmen ve rehberlerine de ayrıca teşekkürlerini ifade etti.

TRABZON AKVARYUM

Ortahisar Belediyesi’nin, Zağnos ile Tabakhane Vadileri arasında bulunan Trabzon Kalesi’nin hemen altında inşa ettiği ‘Trabzon Akvaryum’ 80 farklı türde, yaklaşık 5000’den fazla deniz canlısına ev sahipliği yapıyor. Su altı dünyasının gizemlerini keşfetmek, deniz canlılarının renkli dünyasına tanıklık etmek isteyenler için tasarlanan ve toplamda 300 metrelik bir gezi yoluna sahip Tünel Akvaryum ziyaretçiler için birbirinden ilginç temalar sunuyor. Trabzon Akvaryum’da dünya denizlerinden ilham alınan 61 farklı tematik akvaryum ile baş döndürücü bir görsellik sunan ‘Tünel Akvaryum’ bölümü de yer alıyor.