Vakfıkebir İlçe Milli Eğitim Müdürü Samim Aksoy ve beraberinde Şube Müdürü Osman İskender ile birlikte ilkokul 1. Sınıfa başlayan minik öğrencileri ziyaret ederek çikolata ikramında bulunup heyecanlarına ortak oldu.



Yeni eğitim öğretim dönemi, TRT EBA, EBA ve canlı dersler kullanılarak uzaktan eğitim yoluyla 31 Ağustos'ta başlatılmıştı. Kovid-19 salgını nedeniyle uzaktan yürütülen yeni eğitim öğretim döneminde yüz yüze eğitim yılının ilk ders zili, anasınıfı ve ilkokul 1. sınıflar için 21 Eylül 2020 Pazartesi başlamıştı.
Milli Eğitim Bakanlığınca okullarda yüz yüze eğitim, seyreltilmiş uygulamalarla anasınıfı ve ilkokul 1. Sınıflarda ilk hafta 1 gün, ikinci hafta ise haftada 2 gün dönüşümlü olmak üzere 28 Eylül’den itibaren başladı. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında alınan önlemler çerçevesinde okullarda ders zili anaokulu ve ilkokul 1. sınıf öğrencileri için 2. Kez çaldı.
“BİZLER ÖĞRENCİLERİMİZİ, ÖĞRENCİLERİMİZDE OKULLARINI ÖZLEDİLER”
Vakfıkebir ilçesinde okul öncesi ve ilkokul 1. Sınıf öğrencileri için ikinci kez ders zili çaldı. Minik öğrenciler ise bu hafta yeniden velileri ile birlikte okulların yolunu tuttu. Vakfıkebir İlçe Milli Eğitim Müdür Samim Aksoy, yüz yüze eğitimin ikinci haftasında okul öncesi ve 1. sınıf minik öğrencilerle bir araya geldi. Vakfıkebir Cumhuriyet İlkokulunu ziyaret ederek, minik öğrencilere çikolata ikramında bulunarak bir süre sohbet etti.
Milli Eğitim Müdürü Samim Aksoy beraberinde Şube Müdürü Osman İskender ve Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Sinan Uzun ile birlikte Cumhuriyet İlkokulunu ziyaret edip sınıfları dolaşarak öğrencilerle yakından ilgilendiler. Beraberinde getirdiği çikolataları öğrencilere dağıtan İlçe Milli Eğitim Müdürü Aksoy, öğrencilerle bir süre sohbet etti. Daha sonra öğretmenlerle bir araya geldi. Aksoy, okul yöneticilerinden bilgiler aldı. Aksoy, “Bu zor pandemi döneminde öğretmenlerimiz zor bir görev üslendiler. Covit-19 salgınına karşı eğitimin kolay olmadığını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Aksoy, ziyaretlerinin bir amacı da, öğretmenlerin moral ve motivasyonlarını arttırmak olduğunu dile getirdi. Aksoy, en kısa zamanda okullarımızda öğrencilerimiz ile buluşacağımız günleri iple çekiyoruz. İnşallah bu sıkıntılı süreci atlatıp eğitime geri döneriz. Bizler öğrencilerimizi, öğrencilerimizde okullarını özlediler dedi.”