AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Ahmet Uzun, Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
İlçe Başkanı Uzun mesajında, “Bayramları bayram yapan birlik ve beraberlikle milletçe kenetlenerek yardımlaşma ve dayanışma içerisinde sevinçlerimizi paylaşmaktır. Bayramlar milli birlik ve beraberlik çerçevesinde bir arada olmak, elindekini Müslüman kardeşinle paylaşmak demektir. Bayramlar komşuyu gözetmek, büyüklerinin hayır dualarını almak demektir. Bayramlar zulüm altında bulunan tüm coğrafyalarda bulunan Müslüman kardeşlerimize en azından bir duada bulunmak demektir. Bayramlar Allah’ın bizlere bir lütfü, bir nimeti demektir. Bizde bu vesileyle tüm İslam âlemi ve toplumsal yaşamımızda anlamlı bir yere sahip olan, milletimizin birlik ve beraberliğinin güçlendiği, dostluk ve kardeşlik duygularının yoğunlaştığı bir Kurban Bayramına daha ulaşmanın mutluluğunu ve sevincini yaşıyoruz” dedi.
İlçe Başkanı Uzun mesajına şöyle devam etti. “Bilindiği üzere, tüm dünyayı etkisi altına alan ve nice ölümlere neden olan Covid19’la mücadele içerisindeyiz. Özellikle bayram münasebetiyle dost ve akraba ziyaretlerine bir süreliğine ara vermemiz, belirlenen yerlerde ve kurban kesim yerlerinde bulunduğumuz süre içerisinde de sosyal mesafe, maske ve temizlik kurallarına uymamız, hem kendi sağlığımız hem de toplumumuzun sağlığı açısından önem arz etmektedir. Bu bağlamda; Mübarek Kurban Bayramı’nda virüsün bulaşma riski gözetilerek, bayram ziyaretlerinde pandemi önlemlerine (Maske, sosyal mesafe, hijyen kurallarına) uymalıyız.
Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşerilerime esenlikler temenni ediyor ve bu güzel Bayram gününün tüm insanlarımızın gönüllerini şenlendirmesini diliyorum. Tüm Vakfıkebirli hemşehrilerimizin Mübarek Kurban Bayramı kutlu olsun”