Vakfıkebir Büyükliman Aile Sağlığı Merkezi doktorları ve sağlık çalışanları Korona virüsüne karşı "Sağlıcakla Kal, Evde Kal " çağrısında bulundular.



Korona virüs salgını nedeniyle tedbir amaçlı vatandaşların mecbur kalmadıkça evden çıkmaması gerektiği vurgulanırken, Vakfıkebir Büyükliman Aile Sağlığı Merkezi (ASM) doktorları ve sağlık çalışanları da bu çağrıya katıldı. Vatandaşların özellikle 65 yaş üstü bireylerin mecbur kalmadıkça evden çıkmamaları istendi.
Büyükliman Aile Sağlığı Merkezi çalışanlarından "Sağlıcakla Kal, Evde Kal" çağrısı.
Türkiye'nin Korona virüs ile mücadelesinde Sağlık Bakanlığının vatandaşlara yaptığı "EVDE KAL" çağrısına sosyal medya platformlarından da destek paylaşımları geliyor. Vakfıkebir Büyükliman Aile Sağlığı Merkezi (ASM) doktorları ve sağlık çalışanları da bu çağrıya katıldı. Ellerindeki yazılı afişlerle, "Sağlıcakla Kal, Evde Kal" mesajı veren doktor ve sağlık çalışanları, vatandaşlara evde kalmaları konusunda çağrıda bulundu. Sosyal medya hesaplarından paylaşım yaptılar. Çin'in Vuhan kentinde aralık ayında görülmesinin ardından tüm dünyaya hızla yayılan ve Türkiye'de de tespit edilen Korona virüs ile mücadelenin en önemli kısmını bireysel tedbirler oluşturuyor. Sağlık Bakanlığınca kurulan Koronavirüs Bilim Kurulu başta olmak üzere tüm uzmanlar da vatandaşlara acil durum söz konusu olmadıkça evde kalmaları çağrısında bulunuyor. Bu çağrı, başta sağlık çalışanları olmak üzere akademisyenlerin, sanatçıların yanı sıra sivil toplum kuruluşlarıyla vatandaşlardan da önemli destek görüyor.