Vakfıkebir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Orman İşletme Şefliği işbirliği ile hazırlanan "Orman" konulu resim ve şiir yarışması yapıldıktan sonra eserler Hükümet Konağı bahçesinde sergilendi. İlçe Orman İşletme Şefi İlhan Kutanis koordinatörlüğünde yürütülen süreç sonunda öğrencilerin yaptığı eserler halka açılarak sergilendi. Resim Sergisinin açılışına, Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, Belediye Başkanı Muhammet Balta, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Altın, Daire Amirleri, Öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlarımız katıldı.

“ORMANLARIMIZA SAHİP ÇIKMAK VE ORMAN SEVGİSİNİ PEKİŞTİRMEK”

Resim Sergisinin açılışında Vakfıkebir Orman İşletme Şefi İlhan Kutanis şunları söyledi; "İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle yaptığımız bu etkinliğe katılan herkese çok teşekkür ediyorum. Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ahmet Altın, Kemaliye Adnan Demirtürk İlkokulu Müdürümüz Rahmi Durmuş, Müdür yardımcımız Selçuk Kahyaoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şefimiz Akif Durmuş, değerli öğretmen arkadaşlarımızın gayretleri ve Orman şefliğimizin özverili çalışması sonunda bu sergiyi hazırladık. İlçemizdeki bu faaliyetlerde bize her zaman destek veren Kaymakamımız Sayın Dr. Hacı Arslan Uzan'a, Belediye Başkanımız Sayın Muhammet Balta'ya ve tüm daire amirlerimize tekrar teşekkür ediyorum. "Orman Hayattır" felsefesi ile öğrencilerimizin ormanlarımıza sahip çıkması ve orman sevgisini pekiştirmek amacıyla bu etkinliği düzenledik. Öğrencilerimizin yazdıkları ve resmettikleri bu çalışmalar gösteriyor ki! Gelecek nesillerimiz bu konuda oldukça duyarlılar. İlçemizde bu tür etkinliklerin devamı konusunda bize destek veren herkese çok teşekkür ediyor katılımızla bizi onurlandırdığınızı vurgulamak istiyorum" dedi.

“AĞACI VE ORMANI KORUMAK UYGARLIĞIN EN TEMEL GÖSTERGESİ”

Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan ise yaptığı açıklamada; "Bir ülkenin akciğerleri ve en büyük zenginlik kaynağı olarak bildiğimiz ormanlarımız, birçok canlı türüne doğal yaşam alanı oluşturarak ekolojik dengenin sağlanmasında da önemli bir yere sahiptir. Yine ormanlarımız kar ve yağmur biçimindeki yağışı yaprakları, dalları, gövdesi ve kökleri ile tutarak sellerin ve taşkınların oluşmasını önler. Ayrıca yer altı sularının oluşmasına yardım eder. Başta içme suyu olmak üzere tarım ve endüstrinin ihtiyacı olan suyu sağlar. Orman, erozyonu önler, rüzgarın hızını azaltır. Bu kapsamda çok uzun bir süreçte oluşan ormanlarımızı korumak ve yeni orman alanları oluşturmak hepimizin vatandaşlık görevidir. Bu konuda vatandaşlık görevimizi yerine getirirken ağacı ve ormanı korumanın uygarlığın en temel göstergesi olduğunu çocuklarımıza öğretmeli ve bu bilinçle de ormanlarımıza sahip çıkmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle bu anlamlı serginin açılmasına vesile olan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzü, Orman İşletme Şefliğimizi, öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyorum. Bu güzel serginin ağaca, ormana, yeşile ve tabiata olan sevgimizi ve duyarlılığımızı daha da artırmasına vesile olması temennisiyle selam, sevgi ve saygılarımı sunarım dedi."

İlçe Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, Belediye Başkanı Muhammet Balta ve beraberindekiler resim sergisini gezerek öğrencilerle sohbet ettiler. Sergi sonunda yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi. Orman İşletme Şefliği tarafında fidan dağıtımı yapıldıktan sonra etkinlik sona erdi.