Vakfıkebir İlçesi Cumhuriyet Mahallesinde 3.942 metrekarelik bir alanda inşa edilecek olan Vakfıkebir Adliye Sarayı arazisinin 2.470 metrekaresi Vakfıkebir Belediyesi tarafından vatandaşlarla anlaşarak satın alınmıştı. Geriye kalan 1.470 metrekarelik kısmının kamulaştırması tamamlandı.

Vakfıkebir Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılmak istenen adliye sarayı için belediye kasasından 2 bucuk milyon lira 2.470 metrekare alan için para ödendi. Fiyatta anlaşılamayan 1.470 metrekarelik kısmında satın alınabilmesi için çalışma başlatılmıştı. 01.09.2020 tarihinde geriye kalan arazinin kamulaştırılması ile alakalı Adalet Bakanlığı Cumhurbaşkanlığına izin yazısı yazmış ve iznin ardından kamulaştırma süreci başlatmıştı. Bu süreç tamamlanarak kamulaştırma sona erdi ve arazi Adalet Bakanlığı emrine geçti. Vakfıkebir Adliye Sarayı 3.942 metrekare alan üzerine 15 bin metrekare kapalı alandan oluşacak. Trabzon İlinde 4 adet adliye sarayı yapılacak. Bunlar Of, Araklı, Akçaabat ve Vakfıkebir de yapılacak. Yapılacak olan 4 adet adliye saraylarının arasında en büyüğü Vakfıkebir ilçemizde olacak. Yatırım programında olan ve İhale aşaması sürecine gelen Vakfıkebir Adliye Sarayı tüm bölgeye adliye sarayı olarak hizmet edecek.

“İLÇEMİZE VE BÖLGEYE HİZMET EDECEK”

Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Vakfıkebir Belediyesi olarak ilçemize kazandırılmak istediğimiz adliye sarayı için belediyemizin kasasından 2 bucuk milyon lira 2.470 metrekare alan için para ödeyerek satın almıştık. Fiyatta anlaşma sağlayamadığımız 1.470 metrekarelik kısmında satın alınabilmesi için Adalet Bakanlığımız tarafından çalışma başlatılmıştı. 01.09.2020 tarihinde geriye kalan arazinin kamulaştırılması ile alakalı Adalet Bakanlığı Cumhurbaşkanlığına izin yazısı yazmış ve iznin ardından kamulaştırma süreci başlatmıştı. Bu süreç tamamlanarak kamulaştırma sona erdi. Önümüzdeki süreçte yatırım programına alınan Vakfıkebir adliye sarayı için ihale yapılıp tamamlanmasının da mutluluğunu ilçe olarak hep birlikte yaşayacağız. Bu süreçte bizlere destek olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Bey başta olmak üzere değerli bakanlarımıza, Milletvekillerimize ve özellikle her konuda bizlere yardımcı olan TBMM Çevre Komisyon Başkanı Muhammet Balta’ya ve emek harcayanlara teşekkür ediyorum.