Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yakuphan’ın ziyaretinde Trabzon İl Başkan Yardımcısı Gökmen Kadıoğlu, Vakfıkebir İlçe Başkanı Birol Yavuz ve yöneticiler kendisine eşlik etti. Büyükliman Postası Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ahmet Kamburoğlu ile bir süre sohbet eden Saadet Partisi Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Recep Yakuphan, yapacağı çalışmalar ve projeler hakkında bilgi verdi. Yakuphan, Milli Görüş belediyeciliğinin en önemli özelliği, yönetim anlayışıdır. Liyakatli ve ehliyetli kadrolarla çalışacak, adama göre iş değil işe göre adam anlayışını hakim kılacağız dedi.

“TURİZM”

Trabzon ekonomisi için turizmin önemi her geçen gün daha iyi anlaşılmaktadır! Turizmin geliştirilmesi için yerel yönetimler olarak üzerimize düşen görevleri eksiksiz yerine getireceğiz. Çaykara-UZUNGÖL, Akçaabat-SERA Gölü gerekli çalışmalar yapılarak daha cazip hale getirilecektir. Dünya çapında bir tarihi eser olan Maçka- SÜMELA Manastırının ulaşım, çevre düzenlemesi ve tanıtımıyla ilgili öncülük yapacağız. Trabzon’un turizmden daha fazla pay alması için gereken çalışmalara öncülük yapacağız.

“KALE KULE”

Turizm şehri Trabzon’a şehrin sembolü olacak bir kule yapacağız. Merkez İskenderpaşa Mahallesi Kalepark alanının Trabzon halkının hizmetine açılması için yasal süreç takip edilecek ve bu alanda Trabzon’un sembolü olacak bir KALE KULE yapılacaktır. 95 metre sütun üzerinde, futbol topu şeklinde yarıçapı 16 mt olacak bu kulenin içerisinde lokanta ve kafeterya yer alacaktır.

“MEYDAN-BOZTEPE YATAY ASANSÖRÜ”

Meydandan Boztepe’ye yatay bir asansörle ulaşım sağlamak için çalışma başlatacağız. Fatih parkından yürüyüş yolu oluşturarak, yeni Baro binasının arkasından, 2 aşamada yaklaşık 180 mt yüksekliği olan, eğimli, şeffaf, 4 asansörle Boztepe’ye ulaşım sağlanacaktır.

“SOSYAL VE KÜLTÜREL BELEDİYECİLİK”

Dar gelirli vatandaşlarımız için sosyal konutlar üreteceğiz! Sosyal konut projesi ile kurulacak belediye

kontrollü kooperatif ile ada bazlı dönüştürülen parsellere TOKİ’den farklı olarak, belediye öncülüğünde 5 yılda 5000 konut üretip yıkılan daire sahiplerine ve halka uygun rakamlarla konut sahibi olma imkanı sağlanacak.

“HALK EKMEK FABRİKASI”

Yaklaşık 200 bin emeklinin, çok sayıda asgari ücretlinin ve dar gelirli vatandaşımızın bulunduğu Trabzon’daki en önemli ihtiyaçlardan biri, halk ekmek fabrikasıdır. Göreve geldiğimizde 1998’de yapılan ve şu an atıl vaziyette bulunan halk ekmek tesislerini üretime açacak ve dar gelirli vatandaşlarımızın ucuz ve sağlıklı ekmeğe ulaşımını sağlayacağız. Bütün ilçelerimizde de halk ekmek satış büfeleri açarak halkımızın hizmetine sunacağız.

“SPORA DESTEK VERİLECEK”

Amatör spora ve sporcuya destek vereceğiz! ‘Sokaklarında Futbol Oynanan Trabzon’ projesi

ile yetenekli gençlerimizin spora kazandırılmasını sağlayacağız.

“MEZARLIK ALANLARI OLUŞTURULACAK”

Mezarlık ihtiyacı olan ilçelerimizde şehir merkezleri dışında yeni mezarlık alanları planlanacaktır.

“SAHİL DÜZENLEMESİ”

Bir deniz şehri olan Trabzon’u, yeniden denizle buluşturacağız! Bu amaçla 114 km’lik Trabzon sahilini Beşikdüzü’nden Of’a kadar bir bütün olarak planlayacak ve sahilde yaşam alanları oluşturacağız. Sahil düzenlemesi kapsamında halk plajları ve sadece kadınlara ait plajlar yapacağız. Plaj yapımına uygun olmayan alanlarda ise, deniz suyuyla hizmet verecek havuzlar oluşturacak ve halkımızın güvenli bir şekilde suya girmesini sağlayacağız. Trabzon’da Yüzme Bilmeyen Kalmayacak Projesi kapsamında yüzme kursları düzenleyeceğiz.

“KIRSAL MAHALLELERE YÖNELİK ÇALIŞMALAR”

Trabzon’un büyükşehir kapsamına alınmasından sonra eskiden köy olarak adlandırılan kırsal mahallelerimizde birçok adaletsiz uygulama ve mağduriyet yaşanmaktadır. Bunun için; Kırsal mahallelerdeki kullanılan sulardan alt yapısı yapılmayan yerlerde atık su bedeli alınmayacaktır. Kırsaldaki bütün mahallelerimizin alt yapı projeleri (kanalizasyon, içme suyu) planlı olarak sırasıyla yapılacaktır.

“YÖNETİM ANLAYIŞIMIZ”

Milli Görüş belediyeciliğinin en önemli özelliği, yönetim anlayışıdır. Liyakatli ve ehliyetli kadrolarla çalışacak, adama göre iş değil işe göre adam anlayışını hakim kılacağız. Rüşveti, suistimali, israfı ve plansızlığı ortadan kaldıracağız! Denk bütçe yapacağız! Kaynaklarımızı planlı ve verimli kullanarak borçlanmamaya gayret edeceğiz. Gelir kaynaklarımızı çoğaltacağız. Borç alan değil borç veren belediye konumuna geleceğiz. Hizmetlerin her kesime adilane ulaştırılması için çalışacağız.

Personel alımlarını ihtiyaca göre, sınavla ve kurayla şeffaf olarak yapacağız. Ortak aklı harekete geçireceğiz. Bütün çalışmalarımızda konunun uzmanları ve taraflarıyla görüşmeler yapacağız.

Şehrin sahip olduğu birikim ve tecrübeden mutlaka yararlanacağız. Meslek odaları ve ilgili STK’lardan ve şehrimizdeki üniversitelerden görüş alacağız.

“EKONOMİ”

BAŞKAN KOLTUĞUNU ECE’YE DEVRETTİ BAŞKAN KOLTUĞUNU ECE’YE DEVRETTİ

Son 7 yılda Trabzon’un gayri safi milli hasılası yüzde 31 azalmıştır. 2021 verilerine göre Trabzon’un gayri safi milli hasılası Türkiye ortalamasının yüzde 38 altında kalmış, il sıralamasında ise 37’nci sıradan 50’nci sıraya gerilemiştir. Bunda yerel yönetimlerin önemli bir sorumluluğu vardır. Trabzon ekonomisi artık sadece turizm gelirleriyle ayakta durmaya çalışmakta ama turizm de tek başına yeterli olmamaktadır! Trabzon’da yatırım ve üretim alanları oluşturulmadıkça, şehrin gelişip kalkınması, başta işsizlik ve yaşam kalitesi olmak üzere temel ekonomik problemleri çözmesi mümkün

değildir! Trabzon’da yatırım ve üretim imkanlarının artırılması için, belediye olarak; Yatırım arsaları üreteceğiz Yatırım bölgelerine gerekli alt ve üst yapı hizmetlerini sağlayacağız İstihdam ve katma değer oluşturacak firmaların şehrimize yatırım yapması için inisiyatif alacağız dedi.