Trabzon İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yusuf Aksoy’un koordinesinde Vakfıkebir, Beşikdüzü, Şalpazarı, Çarşıbaşı ve Tonya ilçelerinde faaliyet gösteren, Tarım ve Orman Bakanlığı Arıcılık Kayıt Sistemine (AKS) kayıtlı ve aktif arıcılık yapan üreticilere besleme şekeri desteği sağlamak amacıyla eşit miktarda kristal toz şeker dağıtımı gerçekleştirildi. Büyükliman Bölgesinde arıların kışlık beslenmesinin yapılarak önümüzdeki sezona güçlü girmelerini sağlamak için Arı Yetiştiricileri Birliğine kayıtlı arıcılara 75 Ton kristal şeker Birlik Başkanı Yusuf Aksoy tarafından Vakfıkebir ilçesi Pazar yerinde dağıtımı gerçekleştirildi.

DOKTOR EROL’UN BÜYÜK BAŞARISI DOKTOR EROL’UN BÜYÜK BAŞARISI

VAKFIKEBİR’DE 75 TON ŞEKER DAĞITIMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Başkan Yusuf Aksoy yaptığı açıklamada, “Arı yetiştiricilerimize büyük destekler veriyoruz. Arıcılık da tarımın önemli bir parçası. Arıcılık zahmetli bir iş. Aynı zamanda zanaatkarlık, incelik isteyen bir iş. Arıların faydası zaten yaşam demek. Arılar olmayınca yaşam olmuyor. Toprağın dostuyuz biz. Çiftçinin, üretimin, üreticinin her zaman yanındayız. Milletimizin işini kolaylaştırmak, onların hayır duasını almak, onları mutlu görmekten çok büyük mutluluk duyuyoruz.” diye konuştu.

Trabzon bölgemizdeki arıcılarla büyük bir uyum ve işbirliği içerisinde aşkla, şevkle yılmadan, yorulmadan, bezginlik, bıkkınlık göstermeden, küsmeden, bana ne demeden derdi dert edinerek arıcının derdini yüreklerde hissedilerek çalıştıklarına dikkat çeken Başkan Aksoy, “Arıcılarımız için, toprak için, üretim için, çiftçimizin huzuru, refahı, zenginliği için her zaman yanlarındayız. Bizim işimiz, sizin işinizi kolaylaştırmak. Biz bir aileyiz. Alın teriyle, emeğiyle üretim yapan herkese teşekkür ediyoruz dedi. Aksoy, Toz şekerlerin, soğuk kış şartlarında arıların enerji ihtiyacının karşılanması ve bahar dönemine hazır ve güçlü girmeleri için kullanıldığını söyledi. Aksoy; Şekerler, Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğünden ilimiz arı yetiştiricilerine teslim edilmek üzere uygun fiyata temin edildi. Bu gün Trabzon arı yetiştiricilerine teslim edilen toplam toz şeker miktarı 75 tona ulaştı. Böylelikle Arı Kayıt Sistemi’ne kayıtlı tüm arıcılara piyasa fiyatının altında indirimli olarak şeker teslim edilmiştir. Yeni üretim sezonunda tüm arı yetiştiricilerimize ve bal üreticilerimize, bol ve bereketli kazançlar dileriz" dedi.