MHP Vakfıkebir İlçe Başkanı Orhan Burhan Baltürk ve beraberindekiler Şahadetinin sene-i devriyesinde Ülkücü şehit Osman Günaydın’ın mezarını ziyaret ederek Kur-ani Kerim okudular ve dua ettiler. Vakfıkebir MHP ilçe Başkanı Orhan Burhan Baltürk, beraberinde Vakfıkebir Belediye meclis üyesi Şenol Bülbül, Ülkü Ocakları İlçe başkanı Mehmet Erkan, eski ocak başkanları Murat Aksoy, M. Asım Bulut,  ilçe teşkilatı ve Ülkü Ocakları üyeleri ile Ülkücü Şehit Osman Günaydın’ı şahadetinin sene-i devriyesinde mezarını ziyaret ederek vefa gösterdiler.

5000 ANA KUZUSU VATAN, MİLLET, BAYRAK DEDİ

1980 öncesi 5000 Ülkücü şehidimiz var. 5000 ana kuzusu vatan, millet, bayrak dedi.  Hepsinin ruhu şad olsun diyen Vakfıkebir MHP İlçe Başkanı Orhan Burhan Baltürk, Hürmetle andığımız ülkücü şehitlerimiz yaşadıkları çağa fedakârlıklarıyla nüfuz etmiş, cesaretleriyle yön vermiş, ülküleriyle anlam katmışlardır. Ülkücü Şehitlerimiz bizim gururumuz, heyecan kaynaklarımız, iftiharımız, iffetimiz ve ilhamımızdır. Şehitlerimizin hatıralarını yere düşürmemek, emanetlerini hakkıyla benimseyerek layık olduğu seviyelere yükseltmek vefa borcumuz, dava sorumluluğumuz ve insani ödevimizdir. Çileye boyun eğmemişler, zorluklardan merhamet dilenmemişlerdir. Her biri gönül ve fikir zirvesi olarak zalimlere ve zehirli niyetlere meydan okumuş, milli ve manevi ilkelerimizin aşağılanmasına izin vermemişlerdir. Bir ülkü için hayattan vazgeçmek büyük bir özveridir. Kutsal bir hedef için kurşunların önüne atlamak, candan olmayı göze almak ve toprağa düşmeyi gül bahçesine girer gibi kabullenmek tarifi olmayan bir mertlik ve destansı bir tavırdır.

Türk milletine fedakârlık, bağlılık ve sadakatle yoğrulmuş ülkücü ömürler tehlikeleri göğüslemekten bir an olsun sakınmamış, bir an olsun vazgeçmemişlerdir. Ölümle yüzleşme ve idamla karşılaşma pahasına bile olsa inanç ve ideallerinden caymamışlardır. Biz Ülkücüler, çok önemli bir nesli şehit verdik. Fakat biz onların yolunda olacağız. Onların canlarını vererek verdikleri mücadeleyi biz yaşayarak vereceğiz. Bu manevi değerleri ve sorumluluklarımızı bilerek daha gayretli çalışacağız ve bu dava bilin ki bahtiyar olacak.” Dedi.