Vakfıkebir Milli Eğitim Şube Müdürlüğü görevini 6 yıldır başarılı bir şekilde sürdüren Enver Kabataş, 1979 yılında başladığı eğitimcilik hayatına 41 yıllık sonra emekliye ayrılarak son noktayı koydu.

41 yıldır başarılı bir şekilde öğretmen ve idareci olarak görev yapan Vakfıkebir Milli Eğitim Şube Müdürü Enver Kabataş, emekliye ayrılarak memurluk hayatına son noktayı koydu. Vakfıkebir Milli Eğitim Müdürlüğünde 6 yıldır Şube Müdürü olarak görevini başarılı bir şekilde sürdüren Enver Kabataş, 1979 yılında ilk heyecanla başladığı eğitimcilik görevine 41 yıl sonra 2020 yılı Temmuz ayı itibariyle son noktayı koydu. 1979 yılında ilk heyecanla başladığı eğitimcilik hayatına 2020 yılında son veren ve 41 yıl olmasına rağmen yine ilk heyecanla son anına kadar çalışmaya devam eden başarılı Şube Müdürü Enver Kabataş’a yeni hayatında sağlık, mutluluk ve huzurlu bir yaşam diliyoruz.
ENVER KABATAŞ BİZLER ARACILIĞI İLE YAYINLADIĞI MESAJINDA ŞU İFADELERE YER VERDİ
Heyecanla ve gururla13.11.1979 tarihinde devraldığım eğitim bayrağını tam 41yıl şerefle ve onurla taşıdım. 17.07.2020 tarihinde emekliye ayrılarak eğitim bayrağını genç öğretmenlere ve idarecilere gönül rahatlığıyla devrediyorum. 1958 yılında Vakfıkebir´de doğdum. İlkokulu 1969-1970 eğitim-öğretim yılında Şalpazarı Üzümözü İlkokulunda, Ortaokulu 1972-1973 eğitim-öğretim yılında Şalpazarı Ortaokulunda, Liseyi 1975-1976 eğitim-öğretim yılında Vakfıkebir Lisesinde tamamladım. 1977-1978 Eğitim-öğretim yılında Giresun Eğitim Enstitüsünü bitirdim.  Bu kutsal görevi sırasıyla 13.11.1979 tarihinde Siirt İli, Kurtalan İlçesi, Ağaçlıpınar Köyü İlkokulunda Sınıf Öğretmeni olarak göreve başladım. 23.11.1980 tarihinde Trabzon İli, Araklı İlçesi, Tekneciler Köyü İlkokuluna atandım. Burada 6 yıl görev yaptıktan sonra 02.09.1987 tarihinde Şalpazarı Sugören Mahallesi İlkokuluna atandım.07.03.1996 tarihinde geçici görevle Atatürk (Merkez) İlköğretim Okuluna atandım. 18.04.1996 tarihinde geçici görevime son verilerek 22.04.1996 tarihinde Şalpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde tedviren atandım ve burada Şube Müdürü olarak göreve başladım. 08.01.1997 tarihinde tedviren atandığım Şube müdürlüğü görevine asaleten atanarak bu görevi 18 yıl boyunca sürdürdüm. Vakfıkebir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü olarak 15.07.2014 tarihinde göreve başladım ve 6 yıl bu görevi sürdürerek 17.7.2020 tarihinde emekliye ayrıldım. Evli ve iki çocuk babasıyım.
“ÖNCELİĞİMİZ HER ZAMAN GELECEĞİMİZ, ÜMİDİMİZ OLAN ÇOCUKLARIMIZ OLDU”
Kabataş,"Saygıdeğer Mesai Arkadaşlarım, Değerli Eğitim Çalışanları,  Kıymetli Veliler ve Sevgili Öğrenciler.  İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğü görevimden emekli olmam sebebiyle artık ayrılıyorum. İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğü görevime başladığım günden beri çok sevdiğim Vakfıkebir ilçemize ve diğer görev yaptığım yerlere hizmet etmekten büyük mutluluk ve onur duyduğumu öncelikle ifade etmek istiyorum. Görevde bulunduğum 41 yılık süre içerisinde mesai arkadaşlarımla birlikte bulunduğumuz makamlarımızın hizmet makamları olduğunu, ulaşılamaz yerler olmadığını, herkesin tereddütsüz gelebildiği, kendisini rahatlıkla ifade edebildiği yerler olduğunu gösteren gayret içerisinde olduk. Sizlerin ve halkımızın bize olan inancıyla başladığımız bu görevde sosyal adalet duygusu içerisinde doğru ve güzel olan işleri yapmaya hep gayret gösterdik. Önceliğimiz her zaman geleceğimiz, ümidimiz olan çocuklarımız oldu. ‘Eğitim, çocuğa sevgi ile başlar; en çok sevilen öğretmen, en çok seven öğretmendir’ düşüncesini özümseyerek çalıştık. Eğitim, uzun vadede ürün veren, zor ve bir o kadar da emek isteyen bir süreç ve bir gönül işidir. Bizler, verdiğimiz emeği hoşgörü sahibi, aydın, okumaya önem veren bir toplum ortaya çıktığında göreceğiz. İlçemizde eğitim-öğretim hizmetlerindeki gelişim ve değişimin ve yakalanan başarının hız kesmeden sürdürüleceğine, en yakın gelecekte örnek gösterilen ilçeler arasında yerini alacağına gönülden inanmaktayım. Bu duygu ve düşüncelerle yapılanlara desteklerinizden dolayı şahsım ve kurumum adına, bize destek veren herkese teşekkür ediyorum. İnşallah emeklilik yaşamımda ülkemin güzel insanlarına faydalı olmaya devam ederim. Benden yana herkese hakkım helal olsun. Sizleri çok seviyorum. Allaha emanet olunuz, ne mutlu bana ki! sizleri tanıma mutluluğuna sahip oldum. İyi ki varsınız. Selâmlar. Diyerek sözlerini tamamladı.