Vakfıkebir İlçe Müftüsü Şükür Küçük, ilçe müftülüğüne bağlı Bölge Yatılı Kız Kur'an Kursunda eğitim öğretim gören 4-6 yaş grubu minik öğrencilerin velileriyle toplantı gerçekleştirdi.

Kursun toplantı salonunda düzenlenen veli toplantısı, Kurs Yönetici Fatma Kopal'ın, kurstaki 4-6 yaş grubu minik öğrencilerin durumu ve kurstaki eğitim öğretimle ilgili yaptığı genel bilgi paylaşımı ve değerlendirme konuşmasıyla başladı.

Daha sonra İlçe Müftüsü Şükür Küçük, velilere hitaben yaptığı konuşmasında; "Eğitim, hepimiz için vazgeçilmezdir. Çocuk için eğitim ana karnında başlar. Çocuk gördüğü, duyduğu, öğrendiği ve yaşadığı her şeyi hafızasına kaydeder, hafızasına kaydettiklerini silmek de zordur. O nedenle davranışlarımız tutarlı, söylemlerimizle eylemlerimiz uyumlu olmalıdır. Çocuklarınıza asla yalan söylemeyin, yerine getiremeyeceğiniz sözler vermeyin, vaatlerde bulunmayın. Bizler ana-baba olarak baş eğitimcileriz. Çocuklarımızı okula göndermekle iş bitmiyor. Ana-baba, ana noktadadır, öğretmen de ikinci noktada yer alır. Sizin de bizim de hedefimiz; vatana, millete ve insanlığa önder nesiller yetiştirmek. Hafızlık güzeldir ancak herkes de hafız olmak zorunda değildir. Dini bilgileri öğrensinler, öğrendikleri bilgiler ahlaklarına yansısın, davranışlarında temayüz etsin. Yavrularımızın Besmele'yi öğrenmeleri, Allah'a hamd etmeyi bilmeleri, Kur'an-ı öğrenmeleri ve yaşamaları bizim için vazgeçilmezdir. Bizler bunun için buradayız, görevli hocalarımız bunun için gayret ediyorlar, sizler de anne-babalar olarak bunu arzuladığınız için çocuklarınızı kursumuza gönderdiniz. Hepinize teşekkür ediyorum, hocalarımızı başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum, çocuklarımıza zihin açıklığı, sağlık-afiyet diliyorum." sözlerine yer verdi.

Müftü Şükür Küçük, konuşmasının ardından velilerin düşünce ve önerilerini de dinledi. 4-6 yaş grubu 75 öğrencinin eğitim öğretim gördüğü  Bölge Yatılı Kız Kur'an Kursu'ndaki veli toplantısı, velilerin kursta görevli hocalarla yaptıkları birebir görüşmelerinin ardından sona erdi.