Millet İttifakını oluşturan ve 28. Dönem Milletvekilliğini kazanan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın ve CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez gazetemizi ziyaret ederek Yazı İşleri Müdürümüz Ahmet Kamburoğlu ile bir süre sohbet ettiler. Ziyarete CHP Vakfıkebir İlçe Başkanı Mehmet Keskin, İYİ Parti İlçe Başkanı Alpaslan Beşli, Saadet Partisi İlçe Başkanı Birol Yavuz, DEVA Partisi İlçe Başkanı Oğuzhan Haliloğlu ve partilerin yöneticileri de Milletvekillerine eşlik ettiler.

AYDIN, “KAZANCI 14 GÜN ERTELEDİK”

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, “Hiçbir zaman ümitsizliğe düşmeyin. Kimsenin kazanmadığını anlayalım. O kadar birinci turda biteceğine inanmışız ki motivasyonumuz düştü. Biz bu kazancı 14 gün erteledik. Recep Tayyip Erdoğan ilk defa kazanamadı. Buradan bakalım. Trabzon da bile oy oranları düştü. Kendimize inanmamız ve güvenmemiz lazım. Sahada mücadele etmemiz ve inanmamız lazım.  Önce kendi üyelerimizden başlayacağız. Kaybedilmiş hiçbir şey yok. Sandığa girmiş oyların o şekilde çıkmasını sağlayalım o bile yeter. Bunlar deprem bölgesinde çadır satan insanlar, oyları mı çalmayacaklar. Bu seçimin son birkaç gününde bir olalım ve sahada olalım. Bugüne kadar Erdoğan’a oy vermiş insanlardan oy isteyeceğiz. Bu son günlerde gece gündüz yatmayacağım, çalışacağız” ifadelerini kullandı.

SUİÇMEZ, “28 MAYIS’TA BU SEÇİMİ ALACAĞIZ”

CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, “Bu seçimden değişim çıktı. Öncelikle sandıklarda görev alan tüm demokrasi kahramanlarına ve emek harcayan herkese teşekkür ediyorum. Son birkaç gün kaldı. Hız kesmeden çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hayattan mücadeleyi çıkartırsak hiçbir şey kalmaz. Mücadeleye devam edeceğiz. Biz yıkılmadık. Sadece birinci turda istediğimiz alamadık. Ama ikinci turda mutlaka kazanacağız. Hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın. Biz Millet İttifakı olarak tüm mücadelemizi vereceğiz. Sandığı en güzel şekilde koruyarak 28 Mayıs’ta bu seçimi alacağız. 28 Mayıs çok önemli bir gün. Tüm örgütler sahada çalışmalarını sürdürüyor. Çalınmadık kapı bırakmıyorlar. Bu anormal sistemin zararlarını tüm halkımıza anlatıyoruz. Tekrar bir araya gelerek başaracağız. Çok az kaldı. Bunun için hata yapmadan çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biz bu vatanı kazanmak ve yönetmek için yola çıktık. Tekrar birleşeceğiz ve kazanacağız” dedi.

KESKİN,  “ERDOĞAN’IN BACAKLARI TİTREDİ”

CHP Vakfıkebir İlçe Başkanı Mehmet Keskin , “Gazamız mübarek olsun. Önemli bir eşiği geçtik. Seçimi ikinci tura taşıdık. Seçimi kazanamayan Sayın Cumhurbaşkanının ilk kez bacakları titredi. Bu önemli bir adımdır. İl turda bitirmeyi düşündük hep fakat biz ikinci turun olma ihtimaline de hazırdık. İkinci tursa sandığa gitmeyenlerin daha iyi konsolide edilmesi ve seçmenler üzerinde çalışmayla biz ikinci turu alabileceğimize inanıyorum. Bu birinci tur seçimleri millet iyi analiz edecek. Seçmene söylemek istediklerimiz daha net anlatacağız. Gece gündüz çalışacağımıza söz veriyoruz” dedi.

KESKİN, “HALKIMIZ MESAJ VERDİ”

Başkan Keskin, “Şu an itibariyle son bir kaç günümüz var. Seçimlerin ilk ayağı tamamlandı. Seçim ikinci tura kaldıktan sonra ikinci tur için çalışmalarımıza başlamıştık. Mücadeleden vazgeçmek bize yakışmaz. Hak, hukuk ve adalet için çalışacağımız 15 günümüz vardı. Bu bir referandum aslında. Bir tarafta nefret dili, diğer taraf kucaklayıcı ve ülkenin sorunlarını bilen bir yönetim seçeneği. Halkımız bize bir mesaj verdi. İkna edemediğimiz bir seçmen kitlesi var. Bu kitle siyasetçiye küskün. Motivasyonumuzu kaybetmeden son güne kadar çalışmalarımızı devam ettirmeliyiz. Bunun sözünü veriyoruz” şeklinde konuştu.

DOKTOR EROL’UN BÜYÜK BAŞARISI DOKTOR EROL’UN BÜYÜK BAŞARISI

BEŞLİ, “KAYBEDİLMİŞ BİR ŞEY YOK”

İyi Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Alpaslan Beşli, “Kaybedilmiş bir şey yok. Maç 1-1 berabere kaldı. 24 saatte çok değişir. Kimse umutsuzluğa kapılmasın. Biz bu seçimi mutlaka kazanacağız. Ev ev dolaşmamız gerekiyor. İlk günden itibaren çalışmalara başladım. Bundan sonra da bu çalışmalar devam edeceğiz. 13’üncü Cumhurbaşkanımız Kemal Bey olacak” dedi.

BEŞLİ, “ARKAMIZDA DEVLET DESTEĞİ YOK”

Başkan Beşli, “Şans her zaman kapıyı çalmaz. Önemli olan cesaretli olmamız ve sahada çalışmamız. Bizim arkamızda devlet desteği, kamu çalışanları, yerel yöneticiler yok. Zaferimiz yakın. Önce siz kendinize güveneceksiniz. Başarı hepimizin olsun ve o gün bunu kutlayalım” dedi.

YAVUZ, “SANDIKTAN ZAFERLE ÇIKACAĞIZ”

Saadet Partisi Vakfıkebir İlçe Başkanı Birol Yavuz, “Kaybedeceğimiz bir şey yok ama kazanacağımız çok şey var. Çocuklarımız için kazanacağımız çok şey var. Allah nasip ederse bunları birkaç gün sonra hezimete uğratacağız. Sandıktan zaferle çıkacağız ve bütün bileşenler olarak tarih yazacağız. Kimse bizim imanımızı sorgulayamaz. Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kemal Kılıçtaroğlu’nun yanındayız. Sandığa gitmeyen insanlarımızı vatana sahip çıkmaya davet etmemiz lazım” dedi.

HALİLOĞLU, “DAHA Z RAPORUNU ALMADIK”

Deva Partisi Vakfıkebir İlçe Başkanı Oğuzhan Haliloğlu, “Seçim sonuçlarının açıklanmasıyla bir manipülasyona şahit olduk. Bizim motivasyonumuz bozulmadı ama. Bu seçimi biz alacağız diyorduk ama meclisin çoğunluğunu kaybettikten sonra üzüldük. Ama kaybettiğimiz bir şey yok. Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kaldı. Bu hesabın daha Z raporunu almadık. Raporu aldıktan sonra sonucu göreceğiz. Millet ittifakının adayı Sayın Kemal Kılıçtaroğlu seçimden zaferle çıkacak” ifadelerini kullandı.