Hükümet binası önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni ile başlayan kutlama programı Vakfıkebir Kapalı Spor Salonunda devam etti.  Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Altın yaptı. Daha sonra öğrenciler gösterilerini sundular, şiirler okundu, yarışmalar yapıldı, halk oyunları gösterisi sunuldu. Ayrıca resim, kompozisyon ve şiir dalında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödülleri verildi. Programa, Vakfıkebir Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, Belediye Başkanı Muhammet Balta, İlçe Emniyet Müdürü Murat Soysay, İlçe Jandarma Komutanı J. Ütğm. Mert Oğuztarhan, daire amirleri, siyasi parti ilçe başkanları, STK temsilcileri, okul müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldılar.

31 MART YEREL SEÇİMLERİ VAKFIKEBİR İÇİN YENİ BİR BAŞLANGIÇ OLACAK 31 MART YEREL SEÇİMLERİ VAKFIKEBİR İÇİN YENİ BİR BAŞLANGIÇ OLACAK

“GÜN MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİK GÜNÜDÜR”

Vakfıkebir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Altın; “Cumhuriyet güneşinin berrak yüzünü vatan ufkunda gösterdiği gün olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 103. yıl dönümüne ulaşmanın heyecanıyla kavuşmuş olduğumuz bir 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı daha sevinç ve coşkuyla kutluyoruz. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, ilk Meclisin açıldığı 23 Nisan 1920 gününü ulusumuza “Çocuk Bayramı” olarak armağan etmiş, bu yönüyle de dünya ölçeğinde eşsiz bir lider olduğunu bir kez daha göstermiştir. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ve onun “Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır.” öngörüsüyle tutuşturulan bağımsızlık meşalesi, 23 Nisan 1920 Cuma günü Ankara’da, Anadolu’nun dört bir yanını aydınlatan bir güneş haline gelmişti. Cumhuriyetimizin en önemli kuruluş felsefesi olan “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.” sözünün anlam ve önemini çok iyi kavramış bir millet olarak, gelecek nesillerimize daha modern bir Türkiye bırakacağımızdan hiç şüphem yoktur. Ülkemize ve yarının büyükleri olacak çocuklarımıza en temel görevimiz budur.Değerli Öğretmen Arkadaşlarım, Sevgili Misafirler; Gün milli birlik ve beraberlik günüdür. Milli birliğimizi ve beraberliğimizi zedeleyen unsurlara fırsat vermeyelim. Bizi biz yapan Çanakkale Savaşı ruhunu, Kurtuluş Savaşı ve milli mücadele ruhunu asla unutmayalım. Sevgili çocuklar, Sevgili gençler; aydınlık geleceğimizin, aydınlık yüzleri, Sizin şahsınızda dünya çocuklarının bayramını kutluyor, gözlerinizden öpüyorum. Bütün çocuklara barış, sevgi ve mutluluk dolu bir dünya temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle  şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi saygı, şükran, minnetle anıyor; başta bugünü anlamlandıran çocuklarımızın, milletimizin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.” 

Tören Zeybek ve Karadeniz halk oyunları gösterisi ve yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ile son buldu.