Vakfıkebir İlçesinde kurulan Sivil Bando Takımı ilçede yaptığı gösteriler ile halkın gönlünü fethetti.



Yıllardır tüm Türkiye’de olduğu gibi Vakfıkebir ilçemizde de 19 Mayıs Atatürk"ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı alışılmışın dışında sadece Atatürk anıtına çelenk sunulması, saygı duruşu, istiklal marşı okunması ve günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların yapılmasının ardından yapılan bir-iki minder spor gösterisi şeklinde son buluyordu.
COVİT-19 virüsü nedeni ile bu yıl pandeminin yayılmaması adına alınan tedbirlerin uygulanması nedeni ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı"nın sönük geçmesinin ardından herkes 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı"nın da aynı şekilde sönük geçeceği düşüncesi içerisindeydi.
SİVİL BANDO EKİBİ DEVREYE GİRDİ
Vakfıkebir İlçemizde esnaflık yapan İnşaat Mühendisi Anıl Sağlam, pandemi nedeni ile okullarında kapalı olması hasebiyle bu duruma sessiz kalmayarak harekete geçti. Öncelikle Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta’nın büyük desteğini alan Sağlam, eskiden okul bandolarında görev almış ve bugün çeşitli görevlerde çalışan, ilçede yaşayan arkadaşları bir araya getirerek Sivil Bando Takımı kurma hayallerini gerçekleştirdi. Sosyal Mesafe kurallarına uymak şartı ile çalışmalarına başlayan Sivil Bando Takımı hem çalışma sırasında ilçe içinde yaptığı gösterilerle hak ettiği alkışları, hem de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramında sahne aldı. Mükemmel gösterileri ile Vakfıkebirlilerin gönlüne taht kurdular. Bu faaliyet kısa zamanda tüm komşu önce komşu ilçelere sonra da tüm Türkiye"ye örnek oldu .
Davulcusundan zilcisine, trampetçisinden borazancısına kadar sosyal mesafe kuralları dâhilinde ilçe genelinde dolaşarak tüm ilçe halkının içinde özlemle yaşattıkları eski bayramların yaşanmasına vesile olan tüm sivil bando takımındaki arkadaşları kutluyoruz. Yerel  ve ulusal basının da övgülerine mazhar olan Bando Takımının kurucusu  Anıl Sağlam ve takım arkadaşlarına bundan sonra yapacakları çalışmalarda başarılar diliyoruz.