Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Vakfıkebir İlçe Başkanı Mehmet Keskin, Günümüzde Atatürk'e Laik Cumhuriyetimize, demokrasimize, birlik ve beraberliğimize, bağımsızlığımıza yönelik saldırılar, ayrıştırıcı söylem ve eylemler aslında Mustafa Kemal'in açtığı bu tarih sayfasına karşı çıkmaktır, gerici bir baş kaldırıştır.



Mustafa Kemal ATATÜRK 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarken, ülkemizi ve bölgemizi çok derinden etkileyen bir sayfa açmıştır. Irk, din, dil, mezhep ayırımı yapmadan vatanı için, özgürlüğü ve bağımsızlığı için mücadele edeceğine inandığı Türk halkına güvenmiş ve kazanmıştır.
19 Mayıs'ta Mustafa Kemal'in başlattığı yeni siyasetin temelinde insan vardı. O anlayışta kadın-erkek, zengin-yoksul eşittir.
19 Mayıs'ta Samsun'a bu anlayışla çıkılmış, Millî Mücadele bu anlayışla başlatılmış, ülkemiz işgalden kurtarılmış, önce Cumhuriyet, daha sonra demokrasi bu anlayışla yaşam biçimi olmuştur.
Günümüzde Atatürk'e Laik Cumhuriyetimize, demokrasimize, birlik ve beraberliğimize, bağımsızlığımıza yönelik saldırılar, ayrıştırıcı söylem ve eylemler aslında Mustafa Kemal'in açtığı bu tarih sayfasına karşı çıkmaktır, gerici bir baş kaldırıştır.
Bu nedenle, Gençlik ve Spor Bayramımızın 101. yıldönümünü kutlarken, başta gençlerimiz olmak üzere herkesi bu tarihi günün anlamını, önemini kavramaya, Cumhuriyetin kazanımlarını kararlılıkla sahiplenmeye ve savunmaya çağırıyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarını saygıyla, şükranla selamlıyorum.
AKP iktidarında Ulusal Bayramlarımız maalesef coşku ile kutlanmıyor. Ertelemeler, kısıtlamalar için her bayramda sudan bahaneler üretiliyor.
Bu yıl da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramımızı Covid19 nedeniyle alanlarda kutlanamayacak ama milletimiz 23 Nisan'da olduğu gibi balkonlardan balkonlara da olsa el ele, yürek yüreğe vererek, marşlarla, şarkılarla, şiirlerle bu coşkuyu yüreğinin derinliklerinde yaşayacaktır.
Bu konuda büyük şehirlerdeki belediyelerimiz çok güzel organizasyonlar için hazırlıklar yürütmektedir.
Kutlu Olsun! Saygılarımla diyerek sözlerini tamamladı.