Vakfıkebir İlçesinin Güneyköy Mahallesi ile Güneysu Mahallelerinin bağlantı yolu 10 aydır heyelan nedeni ile açılmıyor. Kapalı olan yol nedeni ile Güneyköy Mahallesi Muhtarı Suvari Şeref ve Güneysu Mahallesi Muhtarı Ali Uludüz artık yeter diyerek isyan ettirdiler. Mahalle sakinlerine cevap veremiyoruz, sesimizi duyan yok mu? Diye isyan eden muhtarlar yetkilileri göreve davet ettiler.

BAŞKAN KOLTUĞUNU ECE’YE DEVRETTİ BAŞKAN KOLTUĞUNU ECE’YE DEVRETTİ

“10 AYDIR YOL KAPALI, HALK İSYAN EDİYOR!”

Muhtarlar Suvari Şeref ve Ali Uludüz yaptıkları ortak açıklamada; “Güneyköy ve Güneysu Mahallelerinin bağlantı yolu 10 aydan bu yana heyelan nedeniyle ulaşıma kapalı. Tonya yolunun 5. km’sinde yaşanan heyelan nedeniyle 2 mahallenin sınırları içerisinde olan ve 6-7 mahallenin kullandığı bağlantı yolunun kapalı olması halkın tepkisine neden oluyor. Gurbetten memleketine yani köyüne gelen misafirler yolun kapalı olmasına tepki gösteriyorlar. 10 aydır yetkililerden heyelan olan 20 metre uzunluğundaki hafriyatın bir an önce kaldırılmasını ve yolun yeniden hizmete açılmasını bekliyoruz. Bu yol güzergahı 100 haneye ulaşım hizmeti sağlıyor. Güneyköy, Güneysu, Esentepe ve diğer 6 köyün bağlantı yoludur. Vatandaşımız mağdur. Mahalle sakinlerimiz isyan ediyor. Hiçbir çalışma yapılmamasına vatandaşlarımız tepki gösteriyor. Bizlerde zor durumda kalıyoruz.

“SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN’A BURADAN SESLENMEK İSTİYORUZ”

Ulaştırma Bakanımıza, Karayollarına, Milletvekillerimize, Kaymakamımıza, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, İlçe Belediye Başkanımıza yolun heyelan nedeni ile kapalı olduğuna dair hazırladığımız dosyaları sunmamıza rağmen yolumuz açılmıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a buradan seslenmek istiyoruz. Mahalle sakinlerimizin sesine kulak verin ve lütfen yolumuzu bir an önce ulaşıma açtırın. Vatandaşın arazisinde heyelan yaşandığı için vatandaş yolu açtırmak istemiyor. Yolumuz 3 kilometre Günyköy ve Güneysu bağlantı yoludur. Yolumuzun alt yapısı betonlanmış olmasına rağmen ulaşıma 10 aydır kapalıdır. Yolun vatandaşların hizmetine açılması ile ilgili olarak girişimler yapmamıza rağmen bir sonuç alamadık. Burada karayollarının istinat duvarı var. Karayolu üzerinden 20 metrelik hafriyat yoldan kaldırılırsa ulaşım yeniden halkımızın hizmetine açılacaktır. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımızdan yardım bekliyoruz. Halkımızın yanında olan ve halkın sesine her zaman kulak veren Sayın Cumhurbaşkanımızdan halkımızın bu mağduriyetini ortadan kaldırmasını bekliyoruz.