KTÜ Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu 2013-2014 eğitim öğretim yılında 8. mezunlarını verdi.

HTC, Uzun İletişim ana sponsorluğunda düzenlenen mezuniyet töreni, KTÜ Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu bahçesinde gerçekleşen mezuniyet töreninde okul müdür Doç. Dr. Hakan Alp yaptığı konuşmada; “Yüksekokulumuz, kurulduğu günden bu yana nitelik ve nicelik bakımından ilçemizin ve ilimizin bilimsel, sosyal ve kültürel gelişimine önemli katkılar sağlayarak daima çalışmayı, üretmeyi, vazife edinmiştir. Kalite Yönetim Sistemi ve müşteri memnuniyeti yönetim sistemine sahip bir meslek yüksekokulu olarak, marka değerimizi daha da yukarılara taşımak için elimizden gelen her türlü gayret ve çabayı ortaya koymaya devam edeceğiz. İhtiyaç hissettiğimiz her alanda her türlü desteklerini bizlerden esirgemeyen Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Süleyman Baykal’a teşekkür ederim.

Cumhuriyetimizin temel ilke ve değerlerine bağlı olarak özgürlüklere saygı duyan, bilimsel düşünce gücüne, toplumsal sorumluluk bilincine ve ekip ruhuna sahip, araştırmacı ve sorgulayıcı, rekabetçi, sosyal ilişkileri güçlü bireyler yetiştirme hedefine kararlı ve emin adımlarla yürüyen yüksekokulumuz, bu hedef doğrultusunda 2013-2014 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirdiği 16 kişisel gelişim, 4 sosyal aktivite ve 9 sertifikalı eğitim semineri olmak üzere 29 toplam etkinlik ile öğrencilerimizi sadece kendi alanlarında değil, her alanda geliştirmeyi hedeflerken gerçekleştirdiği öğrenci-sanayici, öğrenci-iş adamı buluşmaları ile öğrencilerimizi iş hayatının önemli isimleriyle buluşturarak onları çalışma hayatına hazırlamaktadır.” dedi.
Konuşmasının son bölümünde öğrencilere seslenen Alp şunları söyledi; “Sürekli gelişen istikrarlı bir yüksekokulun mezunları olarak toplumsal hayatta çok daha zorlu ve çetin bir mücadelenin içerisine atılacaksınız. Hiç unutmayın ki dürüst, çalışkan ve üretken her insan tüm insanlık için başlı başına bir değerdir. Bu nedenle dürüst ahlaklı, kendini bilen, kendine inanan ve güvenen meslek sahibi gençler olarak sizin için, yakınlarınız için, ülkeniz için yapılabilecek çok şeyler olduğunu lütfen unutmayın. Kendinize, arkadaşlarınıza, ailenize inanın, güvenin; gelecekten korkmayın; zorluklarla mücadele etme gücünü hiç kaybetmeyin. Göreceksiniz ki uzun dönemde kazanan hep siz olacaksınız. Çalışmaktan ve araştırarak doğruyu bulma çabasından hiç ama hiç vazgeçmeyin. Çevrenizde sizin gibi olmayan insanlara karşı sakin, sabırlı ve anlayışlı ve hoşgörülü olun. Doğru bildiklerinizi onlarla paylaşmaktan çekinmeyin. Karşınıza çıkacak engellerden
lütfen yılmayınız.”

Törende KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Şevki Hakyemez, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta ve Vakfıkebir Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy günün anlam ve önemi adına birer konuşma yaparak mezun olan öğrencileri kutladılar. Öğrenciler için okunan öğrenci andını Okt. Ahmet Akyol yaptırdı.
Yapılan konuşmaların ardından okul birincisi Gülay Tüfekçi, okul ikincisi Zeynep Alan, okul üçüncüsü Halil Sarı ve diğer bölümlerde dereceye giren öğrencilere plaket ve tablet hediyeleri verildikten sonra kep atma törenine geçildi. Öğrenciler keplerini havaya fırlatırken, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal’ın mesajı okundu. Öğrenciler hem mezuniyetlerini doyasıya kutladılar hem de tüm yılın yorgunluğunu gönüllerince eğlenerek attılar.
Törene ayrıca Çarşıbaşı Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz, Yüksekokul Müdürleri, daire amirleri, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri ile öğrenci velileri katıldı.
