Yayla, “Tarım ve Orman Bakanlığı, ülkemizdeki tarım ve hayvancılık ve ürünlerini de kapsayan planlı üretim modeli uygulayacağını söyledi. Özellikle tarımsal üretimde planlama olmadan yapılan üretim sonucu arz ve talep dengesi bozulmakta ve bu durum fiyatlara yansımakta hem üreticiyi, hem de tüketiciyi olumsuz olarak etkilemektedir.

Örneğin bir yıl soğan üretimine çok yoğunlaştığınızda ürün fazlalığında fiyatlar düşebilmekte, fiyatlar düşük olunca ertesi yıl soğan ekim-dikimi az olduğundan talep fazla ve piyasaya arzın az olmasından dolayı fiyatlar yükselmektedir. Bu sebeplerden dolayı çiftçilerimizin önünü görebilmesi ve ona göre üretim yapması ve ürettiği ürünlerin karşılığında ele edeceği gelirin yeter düzeyde olması için planlı üretim çok önemlidir.

54 ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNE MUTLULUK KATIYORLAR 54 ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNE MUTLULUK KATIYORLAR

Bu kapsamda Bakanlığımız Tarımsal Destek Modellerini geliştirmekte ve organik tarımın da yaygınlaşmasını hedeflemektedir. Bakanlığımızın uygulamaya koyduğu planlı üretim ve destekleme modelini tüm vatandaşlarımıza anlatmak için ülkemizde 81 ilde eş zamanlı eğitimler düzenlenmektedir. Biz de ilçemizde kurduğumuz ekiplerle eş zamanlı olarak aynı anda eğitimlere devam ediyoruz” dedi.

Haber; Mustafa ÖZCAN