İki yıllık bir maziye sahip Vakfıkebir ilçe takımlarından biri olan ve Trabzon Amatör Kümede ilçeyi başarılı bir şekilde temsil eden Vakfıkebir 1874 Futbol Kulübü, kurulduğu günden bu yana gençlere yönelik başarılı alt yapı çalışmaları ve yetiştirdiği futbolcular ile takdir topluyor. Gençleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak ve spor sevgisini kazandırmak için Vakfıkebir ilçesinde yetişerek spora gönül vermiş gönüllü gençler tarafından iki yıl önce başlatılan çalışmalar neticesinde Vakfıkebir 1874 FK spor kulübü kurulmuştur. Bu birlik ve beraberlik bu gün futbolda Trabzonda söz sahibi ve amatör liglere damga vuran bir takımı ortaya çıkartmıştır. Takım yöneticilerini, hocalarını ve futbolcu kardeşlerimizi kutluyoruz. Takımın sportif direktörü Serkan Ömer Demir yaptığı değerlendirmelerde şunları söyledi.

“VAKFIKEBİR 1874 FK OLARAK AMACIMIZ İLÇE GENÇLERİMİZE SAHİP ÇIKMAK”

Demir, Yeni bir kulüp olmamıza rağmen iki yıl gibi kısa bir süre içerisinde ilçemizde yılladır boşluğu hissedilen alt yapıyı oluşturduk. Amacımız gençlerimizi ve çocuklarımızı olabildiğince spor alanlarına çekmek. Bu doğrultuda yöneticilerimiz ve antrenörlerimizle çalışmalar yürütüyoruz. İki yıllık süreç içerisinde A Takım kategorisinde ilk yıl playoff heyecanı yaşadık. Bu yıl son iki maç kala dördüncü sıradayız. U-18, U-16, U-14, U-12 kategorileri olmak üzere ilçemizi beş kategoride temsil ettik. Çalışmalarımız meyvelerini yavaş yavaş vermeye başladı. U-18 takımı oyuncularımızdan Efe Tanrıkulu, Doğukan Kudu, Haktan Somoğlu, Abdulhamit Demirci, Erdem Menteşe, Yiğithan Demir ve Gökdeniz Çilingir 7 oyuncumuzu göstermiş olduğu performansla 3.Lig temsilcisi Eynesil Belediye spor’a transferlerini gerçekleştirdik. Hedefimiz, gençlerimizi Trabzonspor ve İlimizdeki diğer profesyonel takımlara da transfer etmek. Üzüntümüz ilimizdeki profesyonel takımların Vakfıkebirli genç yetenekleri ısrarla görmek istememesi. Çalışmalarımızın meyvesini alacağız. Hedeflerimiz sadece futbolcu yetiştirip satmak değil. Öncelikli amacımız ahlaklı, çalışmayı seven, doğru ve dürüst sporcular yetiştirmek. Sn. Kaymakamımız başta olmak üzere, Belediye Başkanımız ve ilçenin her kesiminden destek alıyoruz. Buda bizleri mutlu etmekte ve geleceğe daha güvenli bakmamızı sağlamaktadır. Takımımızın maddi ve manevi destek olan CEMSAN-VEİTO Şirketler grubu sahibi Sn. Cemil Albayrak’a ve Ziya Mağazacılığın sahibi Sn. Yusuf Ziya Çobanoğlu’na Vakfıkebir 1874 FK olarak teşekkür ederiz.

VAKFIKEBİR PLAY-OFF MAÇLARINA GALİBİYETLE BAŞLADI VAKFIKEBİR PLAY-OFF MAÇLARINA GALİBİYETLE BAŞLADI

BU İLÇENİN YETİŞDİRTİĞİ GENÇLERİN BU İLÇEYE SAHİP ÇIKTIĞINI, GENÇLERİMİZE SAHİP ÇIKARAK GÖSTERMEK İSTİYORUZ.

İlçemizin futbol anlamında yetiştirdiği çok değerli gençleri var. Bu değerlerimizi gençlerimizi yetiştirmek için bir araya getirdik. Bu amaçla alt yapımızı oluşturduk. Amacımız bilgi, birikim ve tecrübelerimizi geçlerimize ve çocuklarımıza aktarmaktır. Halen aktif futbol oynayan ve daha önce profesyonel ve amatör futbol oynamış Emre Kara, Barış Baltürk, Ali Ömür gibi ilçemizin değerleri olan arkadaşlarımızla, bu işi seven ve aşk ile yapan birçok genç oyuncuyu bulmamıza yardımcı olan Cengiz Alan büyümüzle birçok, çocuğumuzu ve gencimizin hayatına dokunacağız dedi.