Vakfıkebir İlçesinde 5 gün süren Şampiyonada Kızlarda Diyarbakır Ergani MTAL, Erkeklerde Ankara Dede Korkut AL şampiyon oldular. Vakfıkebir İlçe Stadı'nda gerçekleştirilen Rugby Gençler Türkiye Şampiyonasına 24 ilden 50 takım ve 750 sporcu katıldı. Şampiyonanın son gününde final ve yarı final maçları heyecanlara sahne oldu. Şampiyonada genç kızlar kategorisinde oynanan final maçında  Diyarbakır Ergani MTAL rakibi Konya Spor Lisesini 10-5 lik skorla, genç erkekler müsabakasında  Ankara terbisinde Ankara Şehit Büyükelçi Danış Tunaligil MTAL’yi 19-27 Skorla yenen Ankara Dede Korkut AL’si şampiyon oldular.

“ÖDÜL ALANLAR”

Şampiyonanın en değerli erkek oyuncusu Ankara Şehit Büyükelçi Danış Tunaligil MTAL’den Nuri Samet Koru, kızlarda Diyarbakır Ergani MTAL’den Seher Yurttaş oldular. Tray kralı(gol Kralı) Ankara Dede Korkut AL’den Mustafa Kuzey, Kızlarda Samsun Hasan Çakın MTAL’den Amine Hazel Kurtoğlu oldular.

“VAKFIKEBİR’DE MÜKEMMEL BİR ORGANİZASYON OLDU”

Törende konuşan Ragbi Federasyonu Başkanı Murat Pazan, “Biz bu işe 2019 yılında başladık. Her geçen gün üstüne katarak devam ediyoruz. Bu gelişimi görmek gerçekten bizleri mutlu ediyor. Vakfıkebir’de mükemmel diyebileceğimiz çok güzel bir organizasyon düzenlendiğini ifade etmek istiyorum. Katılım sağlayan takımlara teşekkür ederken, derece giren takımları da kutluyorum. Vakfıkebir Belediye Başkanımız Sayın Muhammet Balta’ya ve İlçe Kaymakamımız Sayın Dr. Hacı Arslan Uzan’a da gösterdikleri yakın ilgi alaka ve ev sahipliği için teşekkür ediyorum dedi.”

Vakfıkebir Belediye Başkanımız Muhammet Balta dereceye giren takımların hocalarına, sporcularına ve hakemlere Vakfıkebir Ekmeğimizi hediye etti. Ödül törenine Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, Rize Güneysu Kaymakamı Arif Oltulu, Vakfıkebir Belediye Başkanımız Muhammet Balta, Rize Güneysu Belediye Başkanı Rıfat Özer, AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Ahmet Uzun, Ragbi Federasyonu Başkanı Murat Pazan, Büyükşehir Belediyesi Meclisi Üyesi Enver İskenderoğlu,  İlçe Emniyet Müdür Vekili Merthan Çelikdağ ve Vakfıkebir İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Yunus Ali Civil katıldılar.

Okul sporları Genel Müdürlüğü tarafından 2018 yılında yapılmaya başlanan RAGBİ  gençler şampiyonasında Konya temsilcisi şampiyon olurken, 2019 yılında erkeklerde Samsun Necati Akçağlılar AL, kızlarda ise Kocaeli Kandıra Akçakoca Anadolu lisesi şampiyon oldular. 2020 ve 2021 yıllarında Pandemi dolayısıyla yapılamayan şampiyonada bu yıl erkeklerde Ankara Dede Korkut AL, kızlarda Diyarbakır Ergani MTAL şampiyon oldular.